Gyötrelem

A kínzó fejfájás csupán a kezdet, amit a viharos erejű szél hoz

Bors

Létrehozva: 2024.09.27. 09:00

A napokban mindenki megsínyli majd az időjárás változásait. A fejfájás ráadásul nem az egyetlen nehézség, amire jobb ha felkészülsz.

Ha kinézel az ablakon vagy kimész az utcára, az erős melegedés, a 25 fok közeli hőmérséklet és a napsütés miatt nem is gondolnád, hogy mekkora baj van. Az időjárási változások, ugyanakkor nemcsak a kínzó fejfájás miatt jelentenek majd gondot.

fejfájás, depresszió, rosszullét, időjárás, migrén, fájdalom, szenvedés,
Kínzó fejfájás vár rád a következő napokban (Képünk illusztráció) / Fotó: Pixabay

A fejfájás sokakat padlóra küld majd 

A fejfájósok, a migrénesek számára nem lesz jó ez a melegedés, mely erős légáramlás formájában érkezik, az ország nagy részén. A középső és a nyugati térségben nem csupán erős, viharos erejű lesz

- figyelmeztet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

A szakember szerint a legtöbb emberre komoly idegrendszeri terhelést ró majd a viharos szél, mely problémákkal és tünetekkel is együtt jár. Az ország középső és nyugati felén főként a fejfájás, a migrén, a feszültség, az idegesség, a fáradékonyság, a bizonytalanság érzet, a szédülés, a szorongás, a pánikszerű reakciók és az alvásminőség romlása lesz jellemző. Keleten ezzel szemben a gyulladásos folyamatok erősödése, a szív- és légzési problémák jelentkezése várható az erősebb melegedés és a nagy hőingás hatására. Továbbá az egész országról elmondható, hogy általánosság válik a vérnyomás ingadozása.

A hétvégén drasztikus változás jön, így jobb, ha már most felkészülünk és minden olyat elintézünk, amit csak tudunk

- tette hozzá a meteogyógyász. A Köpönyeg előrejelzése szerint pénteken egy hidegfront előterében helyenként nyugaton, északnyugaton és északon alakulhat ki eső, zápor, máshol viszont még sok napsütésre, meleg időre van kilátás. Élénk, erős lesz a déli, délnyugati szél. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, a csúcshőmérséklet 20 és 31 fok között alakul, északnyugaton mérhetjük a legalacsonyabb maximumokat.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek