Rákbetegség

"Fogalmam sem volt" - duzzadt nyirokcsomónak nézte a daganatot a férfi, zokogott az orvosnál

Bors

Létrehozva: 2024.09.16.

Feltűnt neki ugyan, hogy egyre fáradékonyabb, de még ekkor sem aggódott.

Egy plymouthi férfi, Max Channon borotválkozás közben csomót talált a nyakán, amiről azt gondolta, hogy csak egy duzzadt nyirokcsomó, ami majd magától elmúlik. Amikor az orvos közölte vele, hogy ennél sokkal súlyosabb a helyzet, zokogásban tört ki.

Szeretném azt mondani, hogy amint megláttam a csomót, tudtam, hogy rák, de ez nem így történt, fogalmam sem volt róla. Azt gondoltam, hogy csak egy duzzadt nyirokcsomó, és nem törődtem vele

– vallotta be a férfi, akinek az elkövetkező hónapokban tovább nőtt a duzzanat a nyakán. Bár érezte, hogy egyre fáradtabb, azt gondolta, csak a sok munka meríti ki, és az enyhe fül- és fogfájás sem keltett benne gyanút.

Néhány héttel később orvoshoz mentem. Ez volt az első alkalom, hogy az orvos rákgyanút említett. A kórházba küldtek sürgős kivizsgálásra, de még mindig nem igazán aggódtam. Az első ultrahang után azt mondták, hogy szerintük is csak duzzadt nyirokcsomó, egy fertőzés vagy vírus miatt

– tette hozzá Max, akinek azonban tovább nőtt a csomó a nyakán. Ezután visszaküldték a kórházba egy fül-orr-gégész sebészhez, aki közölte: biztos benne, hogy a férfinek mandularákja van.

Max Channon bevallotta, hogy amikor a meghallotta a diagnózist, sokkot kapott és sírva fakadt - írja a Mirror. Bár sokat dohányzott és ivott, nem gondolta, hogy vele ilyesmi történhet. Mint kiderült, esetében a rákot a HPV nevű szexuálisan terjedő vírus okozta. A férfi immár nyolc hónapja kap sugárkezelést és kemoterápiát, szerencsére jól reagált a kezelésekre. A történtek ráébresztették, hogy fontos tenni az egészség megőrzéséért, a szokatlan tünetek megjelenésekor pedig azonnal orvoshoz kell fordulni.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek