Veszélyes

A zuhany alatt is cigizett egy nő: kis híján belehalt a függőségébe

KL

Létrehozva: 2024.09.18.

Ha a nő tovább várt volna, már nem élne.

11 napos kómába került egy nő, aki annyira függőjévé vált az elektromos cigarettának, hogy a zuhany alatt, de még alvás közben is azt szívta.

dohányzási célú gyógynövénytermékek, dohányzás, cigaretta, e-cigi,
Fotó: Pixabay.com (Illusztráció!)

A 32 éves Jordan Brielle-t, aki az amerikai Ohio államban él, májusban találta meg a párja az ágyban, miközben az orrából és a szájából fekete váladék folyt ki. Miután kórházba szállították, az orvosok két liter folyadékot szívtak le a tüdejéből, majd 11 napra mesterséges kómába helyezték.

Az egygyermekes anyuka most azt mondta, szerencsésnek érzi magát, hogy életben van, és másokat is figyelmeztetett, hogy kerüljék az e-cigi használatát.

Teljesen a függőjévé váltam. Annyira sokat e-cigiztem, hogy azzal aludtam, de még a zuhanyzóban is használtam

- mesélte a nő, aki november közepén mellkasi nehézségre kezdett panaszkodni, ám ezt először légúti fertőzésnek vagy hörghurutnak tulajdonította.

− Borzalmasan köhögtem, és hetente kétszer-háromszor mentem kórházba. Alig volt hangom. A bőröm elszürkült, nem tudtam koncentrálni, nagyon zavart voltam. Fájt a mozgás is. Alig tudtam csinálni valamit. Senki sem tudta, hogy valójában mi a bajom. Úgy éreztem, hogy haldoklom - magyarázta Jordan Brielle.

Az anyuka elárulta, hogy tinédzser korában kezdett el dohányozni, de 2021-ben úgy döntött, hogy áttér az elektromos cigarettára. Azóta heti 500 dollárt (közel 180 ezer forint) költött a szokására. A közelmúlt eseményeinek hatására azonban Jordan úgy döntött, hogy végleg leszokik mindenfajta dohánytermékről.

Tényleg megmentették az életemet. Azt mondták, ha tovább várok, már nem élnék. Azóta nem nyúltam elektromos cigarettához

- idézi a Ladbible a nő szavait, aki azt tanácsolta az e-cigi függőknek, hogy tegyék le azt az egészségükért, a családjukért, az életükért.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek