Vészhelyzet

Rohantak a tűzoltók: evakuálni kellett egy egész utcát Tataházán, ömlött a gáz

M. N.

Létrehozva: 2024.09.22. 14:55

Azonnali beavatkozásra volt szükség egy családi háznál Tataházán. A tűzoltókat gázömlés miatt riasztották, akiknek még az lakókat is evakuálniuk kellett.

Ömlött a gáz egy családi háznál a Bács-Kiskun vármegyei Tataházán egy családi háznál. A Bácsalmás Önkormányzati Tűzoltóság tagjait riasztották, akik pár percen belül ki is érkeztek a Deák Ferenc utcai ingatlanhoz. Azonnal munkához láttak és evakuálták a lakókat. 

gáz
Perceken belül  helyszínre értek a gázömlés miatt Fotó: Bácsalmás Önkormányzati Tűzoltóság

Óriási robbanást okozhatott volna a gáz

Családi házhoz riasztottak minket szeptember 20-án, mert ömlött a gáz 

– kezdte lapunknak Dózsai Róbert a tűzoltóság parancsnoka. 

Az ingatlannál, ahogy bejön a házsíknál a gázcső, el volt törve. A nyomáscsökkentő pedig le volt szerelve. Tehát valószínűleg már ki volt kötve a házból korábban a gáz.

gáz
A tűzoltók megakadályozták a tragédiát Fotó: Gé

Elképzelhető, hogy a lakók a gázszagot érezték meg vagy hallhatták a süvítő hangot. 

A kollégáim feszítővágóval és kézi adapterrel próbálták elszorítani az érintett szakaszt, de ez nem egészen sikerült, de addigra kiérkezett a gázszolgáltató, és a szakembernek sikerült elzárnia.

Hárman vagy négyen laktak a családi házban, illetve néhány szomszédjuk volt csak, így mindenhova bekopogtunk és evakuáltuk a lakókat.

- Körülbelül egy tucatnyi ember lett kitelepítve az utca szélére. - osztotta meg a Borssal a tűzoltó.

Miután a gázszolgáltató megvizsgálta az eltört gázcsövet, úgy ítélték meg, hogy ásni is kell, ezért egy nagy gépet hozattak a helyszínre. Ehhez már nem volt szükség a tűzoltóság tagjaira, ugyanis már mindenki biztonságban volt. 

Utána a gázszolgáltató intézett markolót. Mert ki kellett markolni a gázcsőhöz a földet, de itt már nem kérték a tűzoltóság segítségét. Mi bevonultunk. A házba nem engedték vissza a családot, de a szomszédok hazamehettek, mert biztonságban voltak. Szerencsére személyi sérülés nem történt 

– zárta a szakember.


 


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek