Betegség

Fájt a háta, gyengének érezte magát: szörnyű diagnózist kapott a 32 éves férfi

B. V.

Létrehozva: 2024.09.26.

A fiatal fogorvos már több kör kemoterápián átesett, de még mindig nincs vége.

Egy családi esküvőn panaszkodott arról a 32 éves Ricky Duggal, hogy nem érzi jól magát. Napok óta gyenge, fáradt, nem tudja kipihenni magát és még hátfájdalmai is vannak. Orvoshoz küldték őt, aki sokkoló eredményt közöl vele: egy nagyon ritka leukémiás betegségben szenved. Pedig ő semmi ilyenre nem gondolt, hiszen fogorvosként gyakran fájt a dereka a rossz testtartás miatt. 

orvos, doktor, sztetoszkóp, betegség, egészség
Sokkot kapott a diagnózisát követően / Fotó: Pexels (Illusztráció)

Először egy fizioterapeutát keresett fel, ám miután megjelent az éjszakai izzadás és spontán lila foltokat is észlelt a lábán, megijedt. Pláne, amikor hirtelen olyan gyorsan elvesztette az erejét, hogy már edzőterembe sem bírt járni. Ez mellett ráadásul állandó fejfájással küzködött. Ezután ment el először orvoshoz, aki attól félt, Duggalnek vérzés lehet az agyában. A fogorvos úgy vélte, ez túlzás, így nem foglalkozott azzal, hogy CT-re küldték.

Egy következő doktori látogatás azonban megváltoztatott mindent. Kiderült, hogy akut limfoid leukémiában szenved, ami miatt rögtön kórházba küldték, ahol kemoterápiás kezelést kapott öt héten át. Nagyon nehezen bírta, úgy véli, családja nélkül nem tudta volna végigvinni. Elfogadta, hogy az élete ezentúl teljesen más lesz. Az ő rendkívül ritka betegsége három ilyen kör kemoterápiás kezelésből áll, így még várt rá kettő.

Megtanultam lenyugodni, új rutint kellett kialakítanom 

- közölte hozzátéve, hogy felépülése itt sajnos még nem állt meg. Várhatóan két évig még állandó kezelések alatt kell álljon. Ennek folyamatáról pedig Instagramon számol be, írja a LadBible.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek