Nincs remény

"Hónapjaim vannak hátra" - tudta, hogy nagy a baj, de az orvosok nem vették komolyan az anyukát

Bors

Létrehozva: 2024.09.03.

Az édesanya állapota mostanra olyan súlyos, hogy már nem reménykedhet a gyógyulásban. Hálás minden egyes napért, ami adatik.

Az 52 éves Tammy Guide tudta, hogy a tünetei komolyak, de az orvosok 12 alkalommal elutasították. Amikor végre alaposan kivizsgálták, kiderült, hogy csak hónapjai vannak hátra.

Az Angliában élő nőt leukémiával diagnosztizálták. Tammy azt mondja, hálás, hogy még él, annak ellenére, hogy késve kezdték el a kezelését, pedig 2020 decembere és 2021 februárja között hatszor kereste fel a helyi sürgősségi osztályt – kétszer mentővel –, és hatszor járt a háziorvosánál. Állítja, hogy „tudta, hogy a teste cserben hagyja”, mivel tünetei között szerepelt a magas láz, szélsőséges kimerültség, fájdalmak és csomók is megjelentek a testén. Úgy érezte, hogy „senki sem hallgatja meg”, mert a vértesztek nem mutattak ki semmit - írja a Mirror.

Végül 2021 februárjában küldték el a nőt további vizsgálatokra, melyek kiderítették, hogy akut mieloid leukémiával (AML), a csontvelői eredetű vérképző sejtek daganatos sejtburjánzásával küzd. Azonnal megkezdték a kezelését, de miután egy őssejt-transzplantációt követően 2021 decemberében visszaesett, és azt mondták neki, hogy csak hónapjai vannak hátra. Tammyt ezután egy új gyógyszerrel kezelték kezelni, de hozzátették, hogy annak hatása csak az esetek 30 százalékában segíti elő a gyógyulást – nála működött, 2022 márciusában remisszióba került, de sajnos így sem felhőtlen az öröme. Bár a kezelés hatására a betegség tünetei jelentősen csökkentek, az orvosok figyelmeztették, hogy a leukémia idővel valószínűleg erősebbé válik, mint a gyógyszer, tehát a betegség visszatérhet és a tabletták hatékonysága csökkenhet. 

Ha korábban diagnosztizáltak volna, kétségem sincs afelől, hogy más lett volna a prognózis, és most nem kellene gyógyszert szednem

– mondta Tammy, aki úgy éli a napjait, mintha semmi baja nem lenne.

Mindig is derűs természetem volt és emberközpontú voltam, így nem hagyom, hogy legyőzzön ez a dolog, amíg ténylegesen a halálos ágyamon nem fekszem. Hálásan ébredek minden reggel

– tette hozzá a hősiesen küzdő anyuka, aki 21 éves lányával él együtt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek