Időjárás

Ezt nem láttuk jönni: szinte az egész országra riasztást adtak ki

KL

Létrehozva: 2024.09.25. 06:00

Megint kibabrál velünk az időjárás. Mutatjuk a részleteket.

Az elmúlt napok időjárása olyan érzéseket kelthetett bennünk, mintha visszatért volna a nyár. Szikrázó napsütés és kellemes hőmérsékleti értékek. Azonban ez sajnos nem marad így sokáig.

időjárás esőfelhő vihar
Többfelé is eleredhet az eső Fotó: Pexels

Szerdán a pára- és ködfoltok feloszlása után változóan felhős időre van kilátás, komoly csapadék nélkül. 22-23 fok körüli értékeket mérhetünk. A DNy-i szél megélénkül - olvasható a Köpönyeg legfrissebb előrejelzésében.

A hétvégére érkezik az igazi lehűlés

Csütörtök

A hajnali pára- és ködfoltok felszállása után változóan felhős idő várható, többórás napsütéssel. Néhol eső, vagy zápor is előfordulhat. A déli, délnyugati szél sok helyen megerősödik, a Dunántúlon pedig viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Péntek

Fokozatosan beborul az ég, és az északi, valamint a nyugati tájakon már eső, zápor is kialakul. Estétől aztán többfelé eleredhet az eső. 22 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hétvége

Borongós idő valószínű többfelé esővel, záporral. Lehűlés érkezik: délutánonként már csak 15-19 fok ígérkezik.

Riasztás van érvényben!

A HungaroMet Nonprofit Zrt. citromsárga figyelmeztetést adott ki 16 vármegyére a várható heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de emellett esetenként szélerősödés is előfordulhat! Mutatjuk térképen az érintett területeket:

Időjárás riasztás eső zivatar
Három vármegye kivételével mindenhova riasztást adtak ki a zivatar miatt Fotó: met.hu

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek