Remény

"Összesen 7 műtéten esett már át" – Így van most a súlyosan megégett debreceni önkéntes

IF

Létrehozva: 2024.09.08.

Mentőhelikopterrel szállítottak kórházba egy 37 éves férfit júliusban Tégláson. A fiatalember háza kigyulladt, bár ő menekülni próbált épphogy sikerült megmenteni az életét. Testének 70 százaléka megégett.

Ahogy arról lapunk korábban hírt adott, még mindig segítségre van szüksége a Tündérkör alapítvány egyik fiatal önkéntesének. A 37 éves férfia téglási otthona július 27-én szombaton kigyulladt. Kapusi Krisztián menekülni próbált a lángoló épületből, ám csupán a küszöbig jutott. A bajba jutott férfira a sógornője és két szomszédja talált rá, ők mentették meg az életét. Kihúzták az épületből, ám a férfi testének 70 százaléka megégett. A mentőszolgálat munkatársai válságos állapotban helikopterrel szállították kórházba. Krisztián azóta több műtéten is átesett, de még mindig szüksége van vérre.

Krisztián rengeteg műtéten esett át  Fotó: Haon - Kapusi Róbert

Krisztián testvérének párja, Lányi Nikolett korábban elmondta, hogy a baleset délután 13 óra 30 perc körül történt, akkor vették észre, kigyulladt a tizenhat négyzetméteres melléképület, ahol Krisztiánnak volt kialakítva egy lakrész. A férfira rengeteg műtét várt, július 29-én már túl is esett az első komoly beavatkozáson. A férfi édesanyja a Facebookon tudatta az érdeklődőkkel, hogy a műtét után tudott pár szót váltani fiával.

Tudtam vele pár mondatot beszélni, aminek nagyon örültem. Holnap megint műtik, sőt még egyszer, azazhogy még kétszer a héten. Azt mondta a doktornő, sajnos még nem vagyunk túl a nehezén, még nagyon az elején vagyunk. Nagyon köszönjük a sok vért és a támogatást. Vérre továbbra is nagy szükség van, aki tud kérem segítsen. 

– írta a bejegyzésében.

Bár az orvosok csak  5-6% esélyt adtak Krisztiánnak a túlélésre, mindenki próbált segíteni a fiatalembernek. Többszázan mentek el vért adni, augusztus 12-én pedig még véradást is szerveztek Krisztián részére Tégláson. 

Krisztián műtéte óta 5 hét telt el. Jelenleg stabil állapotban van. Összesen 7 műtéten esett már át, de még további műtétek várnak rá, ezért mi nagyon számítunk rátok. Így aki tud és megteheti, menjen el vért adni, mert nagy szüksége lesz még rá. 

– tudatta a Tündérkör alapítvány vidójában Krisztián testvérének felesége, Nikolett.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek