Diagnózis

Macskája mentette meg egy nő életét: így jelezte a gyilkos kórt

H. A.

Létrehozva: 2024.09.09.

Egy kíváncsi macskának köszönhetően sikerült megmenteni egy nő életét, miután kitapintotta a rákos csomót.

Megmentette gazdája életét egy macska, miután sikerült felhívnia a figyelmét egy rákos daganatra. Az 52 éves, angliai Blackburnben élő Saima Afzal cicája, Kat, folyamatosan felmászott a nő mellkasára és hasára, valamint egy bizonyos területen nyomogatta: így próbálta meg figyelmeztetnie a gazdáját arra, hogy valami nincsen rendben.

macska cica napsütés
A macskája mentette meg egy nő életét   Fotó: Pexels

Saima úgy nyilatkozott, már korábban is fej- és nyakfájás kínozta, ám ő ezt sokáig egy korábbi mellhártyagyulladásnak tulajdonította. Később azonban sikerült felfedeznie egy csomót, amit elmondása szerint nem talált volna meg, ha Kat nem lép közbe.

Fájt a nyakam és a fejem, és nem tudtam rájönni, hogy miért. Aztán kiderült, hogy a daganat növekedése okozta. Kat alapvetően kiszúrta a csomót: folyamatosan gyúrt és nyomott ugyanazon a területen. A hasamra és a mellkasomra ült, én pedig ellöktem őt, mert csak még nagyobb fájdalmat okozott 

– magyarázta Saima, akinél ezt követően mellrákot diagnosztizáltak, majd eltávolították a daganatot és az összes nyirokcsomót a jobb karja alatt, valamint sugárkezelésen is átesett. Saima ma már azt mondja, a macskája volt az, aki megmentette az életét, aki eredetileg nem is az övé volt: csupán befogadta őt, miután az öccse egyetemre ment, ahova a cicát nem vihette magával, a család többi tagja pedig allergia miatt nem vállalhatta a gondozását.

"Befogadtam, ő pedig azzal viszonozta ezt a szívességet, hogy megmentette az életemet

– tette hozzá a nő a Daily Star beszámolója szerint.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek