Árvíz

Nagy István: jön az ár, de mi készen állunk

K. C.

Létrehozva: 2024.09.15.

Minden idők legnagyobb árvize fenyegeti Mosonmagyaróvárt és a Szigetköz térségét.

Jön az ár, de mi készen állunk; az eredményes védekezés feltétele a fegyelmezett munka és a jó szervezettség - közölte az agrárminiszter a közösségi oldalán vasárnap.

Nagy István / Fotó: Facebook-videó

A Facebook-ra feltöltött videóban Nagy István elmondta: minden idők legnagyobb árvize fenyegeti Mosonmagyaróvárt és a Szigetköz térségét. A Duna és a Lajta vízgyűjtő területein rendkívüli módon megnőtt a lehullott csapadék, ami rohamosan közeledik, ezért a vízügyi szakemberek és katasztrófavédelmi munkatársak munkájára most megfeszítetten szükség van. 

A miniszter kiemelte: csúcsközeli állapotok, a 2002-es árvízszintek várhatóak. Szerdára tetőzni fog a Lajta, addigra két szükségtározót mindenképpen meg kell nyitni Mosonmagyaróvár védelme érdekében. A Malom-ági Lajta már le is van zárva, hogy a város belsejét meg tudják védeni - jelezte. A Dunára is rekord mennyiségű víz érkezése várható, a szakemberek azt kérik, hogy legyünk készenlétben - mondta. 

Hozzátette: amikor az önkéntesekre szükség lesz, akkor megadják a helyszínt, megadják a lehetőséget mindenkinek ahhoz, hogy kivegye részt a védekezésből. 

Nagy István hangsúlyozta: most a vízügyi szakemberek és a honvédség egységei jönnek segíteni, ők fogják elvégezni szakszerűen a megelőző, védekező munkálatokat. Az eredményes védekezés feltétele a jó szervezettség és a fegyelmezettség. Hallgassunk a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédelmi munkatársak irányítására, csak közösen lehetünk sikeresek és eredményesek - fogalmazott a miniszter.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek