Árvízinfó

Orbán Viktor: Magyarország 1:0-ra nyert a dunai árvízzel szemben - Videó

K. C.

Létrehozva: 2024.09.23. 07:55

Módosítva: 2024.09.23. 08:55

Hétfő reggel is megtartották az árvízinfót.

Azokat a homokzsákokat, amelyeket nem ért el a víz, lehet bontani, a többit még nem - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn. Siklós Gabriella felhívta a figyelmet, hogy azokat a homokzsákokat, amelyek akár csak víz közelében voltak, nem szabad elmozdítani.

Orbán Viktor 

Orbán Viktor kormányfő hétfő reggel az árvízinfón arról beszélt, hogy már a vége felé járunk a Duna áradásának. Jó hírnek vehetjük, továbbra sem jeleztek a szakemberek jelentősebb csapadékot.  Várhatóan hétfőn délben tetőzik az árhullám Bajánál. 

A felső szakaszon gyorsabb az apadás a vártnál 

- mondta a kormányfő.  

706 kilométeren védekeztek

A vasárnapi napra visszatekintve Orbán Viktor azt mondta, hogy 706 kilométeren védekeztek, ebből 223 kilométeres szakaszon volt harmadfokú a készültség. Jelentősen csökkent a védekezésben részt vevők száma vasárnap, összesen 1,9 millió homokzsákot használtak fel. Jelenleg a járőrszolgálat a legfontosabb. 

- Kisapostagon sem lesz baj, mert ott is apad a víz. Baján a védmű teljes hossza 2750 méter, sok az önkéntes és nagy az összefogás a településen - mondta a kormányfő. 

Baján a védmű teljes hossza 2750 méter, sok az önkéntes és nagy az összefogás a településen. Orbán Viktor közölte, hogy egy olajfolt van Dunaújvárosnál, de az fel lesz számolva. A Csepel-szigeten egy illegális hulladéklerakót körbevették, de a tulajdonos börtönben van, így nehéz vele kommunikálni. 

Orbán Viktor: Az árvíz esetében az eredmény minősít

Az árvíz esetében az eredmény minősít

 - mondta Orbán Viktor. 

A  Dunán lévő tetőzés nem haladta meg a korábbi rekordot, de a Lajtán igen. Ott az ideiglenes víztározó segített. Nem okozott nagy problémát az együttműködés az önkormányzati és az állami szint között. 

Közegészségügyi feladatok jönnek

Már közegészségügyi feladatok jönnek - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor a következő napok feladatiról. 

Ennyibe kerülhet az árvízi védekezés

5 milliárd forint lehet a mostani árvízvédelmi kiadás - mondta az Origo kérdésére Orbán Viktor. A kormányfő kihangsúlyozta a Csepel-szigeten lévő illegális hulladéklerakó kapcsán jogszabályváltozás kell, hogy az állam el tudja szállítani a hulladékot.  

Orbán Viktor újságírói kérdésre elmondta: Magyarország 1:0-ra nyert a dunai árvízzel szemben. Jól felkészült szakemberekkel találkozott, és senki sem alibizte le ezt a munkát. 

A hétfő reggeli árvízinfó visszanézhető az alábbi videón:

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek