Szponzorált tartalom

A legdrágább magyar kastély vagy 124 panellakás: ezt is megveheti az ötöslottó nyertese

Létrehozva: 2024.09.06.

Módosítva: 2024.09.06.

Minden idők negyedik legnagyobb lottónyereményét viheti haza az a szerencsés, akinek szombaton este kihúzzák a számait. De mihez is kezdjen a gigantikus összeggel, 5,111 milliárd forinttal?

Kezdjük meg képzeletbeli utazásunkat a milliárdok és az elképesztő gazdagság világába! A magyarok kedvelt befektetési módja az ingatlanvásárlás. Ha valaki bérbeadás céljából vesz Budapesten lakást, a következőket tapasztalja: egy 53 négyzetméteres panel átlagára 41 millió forint a fővárosban. Ebből az ötöslottó nyertese 124 darabot vásárolhatna Újpalotán, ami azt jelenti, hogy 12 emelettel, emeletenként 6 lakással számolva egy teljes tömböt ( 72 lakás ) és hozzá a szomszédban újabb 52 lakást vehet. Megéri-e ez a befektetés? 

Így duplázhatja meg a milliárdokat

Ha mindegyiket 150 ezer forintért adja ki, havonta 18 millió 600 ezret keres velük. Egy évben 223 millió forint az adózás előtti bevétele, mindez azt jelenti, nyereményét 23 év alatt meg is duplázhatja De szükség van-e minderre? Akinek nincs, az vehet az óriásnyereményből luxuscikkeket is.

Prónay-Patay kastély
A legdrágább eladó magyar ingatlan, a Prónay-Patay kastély Fotó: Google Maps

Ha csak a luxus kell...

Ferrariból a 287 milliót érő SF90-es már a csúcskategóriába tartozik, ebből 18-at vehet, juthat a nagyszülőknek, gyerekeknek, de még az unokatestvéreknek is. Vagy egy szűkebb osztálytalálkozón mindenkinek... 

Ferrari
Az impozáns álomautó. Fotó: budapest.ferraridealers

A lottópénzből 638 Dacia Duster is megvásárolható, ha valaki megelégszik a 8 milliós felszereltségű autóval és éppen több száz darabra van belőle szüksége... 

Magyarország legdrágább piacon lévő ingatlana ma a 4,1 milliárdért áruba bocsátott Prónai-Patay kastély. Az 1910-ben épült acsaújlaki épületkomplexumot 2012-ben újították fel és versailles-i pompát tükröz színes tapétáival. A 3133 négyzetméteres ingatlanban 13 hálószoba, 2 fogadóterem, és 7 fürdőszoba található. A hozzá tartozó birtok 13,3 hektáros - ez a hatalmas kastély is belefér a főnyereménybe, csak aztán a rezsit is fizetni kell...

S ezek után még marad még pont 1 millárd, elköltésre váró forintja.

20240805-CSS_1650
Az Eiffel torony aljáig érne a forintköteg Csudai Sándor

Mint egy tízemeletes ház: ilyen magas lenne a pénzoszlop

De aki költeni nem, csak nézni akarja valaki a gigászi pénzhalmot, arra a következő vár: egy 20 ezres vastagsága 0,15 milliméter. Némi matek után kiszámolható, hogy a nyeremény 228 ezer 750 bankjegyet tartalmaz, újabb szorzás, majd osztás után pedig kijön, hogy a 5,111 milliárdos összeg 38 méter magas pénzoszlopot alkot húszezres-kötegekből.  Ez pont egy 12 emeletes panelház magassága. A pénztoronynál nyolc és félszer nagyobb a 325 méteres Eiffel torony és csupán három és félszer magasabb a 135 méteres London Eye.

London Eye
Csak három és félszer kisebb az ötöslottó nyereménye London nevezetességénél Fotó: Google Maps

Aki külföldi földbirtokossá akar válni, annak érdemes az olasz, úgynevezett 1 eurós falvakban körülnéznie. Ezek legtöbbje Szicíliában található. Jelenleg ott 29 olyan település van, ahol árulnak árulnak 1 euróért házakat. A 5,111 milliárd forint 12,7 millió euró a váltási költségek után. Így a nyertes - ha az összes házat árulnák -, rögtön megvehetné a 10 ezres Corleonét, a Keresztapa trilógiából ismertté vált kisvárost, ami Palermo és Sciacca között található félúton. Ezt meg is kapná, de tovább autózva még nagyjából 1100, tízezer fős, 1 eurós települést is hozzácsaphat, ám ennyi összesen nincs eladó Olaszországban... ( A vételhez 400 forintos euró árfolyam szükséges. ) 

Corleone
Corleone, a maffiafilmekből ismert, 1 eurós szicíliai kisváros Fotó: Google Maps

Ezeket vásárolta a magyar lottómilliárdos

Hogyan döntött a korábbi, az inkognitó lehetőségével nem élő, ismertté vált lottómilliárdos?

2003-ban Sárvárra került a lottótörténelem második legnagyobb nyereménye, 5 milliárd 92 millió forint. A szerencsés házaspár később könyvet írt, amiben kitérnek arra, mire költötték a pénz egy részét. Zsuzsa és István régi autójukat egy Ferrarira cserélte, félmilliárd forintból luxusotthont építettek maguknak, vettek egy yachtot és drága nyaralásokon vettek részt. Mindemellett sokat költöttek adományozásra is. 

A cikk a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából készült.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek