Életveszély

Rémálommá vált a futás Érden, az idilli környék csapdába ejtette Tímeát

Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.09.22. 20:00

Módosítva: 2024.09.22. 21:36

Alig tudja elhinni egy fiatal érdi nő, mekkora mázlija volt. Vincze Tímea a levendulásba ment el futni, amikor hirtelen allergiás sokk terítette le. Iszonyatos fájdalom kezdte kínozni, és mire feleszmélt, már a földön feküdt.

Akár az életébe is kerülhetett volna Tímeának, az erdei kocogás. A fiatal nő rendszeresen jár futni az érdi levendulásba, ám a hobbi testmozgása ezúttal rémálommá vált. Az idilli környék csapdába ejtette: olyan erős allergiás sokk tört rá az egyik növénytől, hogy rosszul lett, és hosszú percekig mozdulni sem tudott.

allergiás sokk
Tímea az allergiás sokk miatt mozdulni sem tudott /  Képünk illusztráció: Maridav/Shutterstuck

Menekült az allergiás sokk miatt

Tímea a budapesti árvíz tetőzésekor, szeptember 21-én, szombaton öltött futóruhát. Délelőtt ment ki az érdi levendulásba – nem is sejtve, hogy mekkora veszély leselkedhet rá: épp a fekete üröm virágzása volt, amire allergiás, és rögtön a földre küldte őt. Óriási szerencse, hogy épp rengetegen jártak arra.

Futásközben éreztem, hogy elkezdek viszketni. Hirtelen nagyon rosszul lettem! Begörcsölt a hasam, megfeszült a felső testem. Olyan nagyon erős fájdalmat éreztem, hogy többször hánytam is. Gyenge lettem, elszédültem és kiszállt a végtagjaimból az erő.

 – kezdte el felidézni a Borsnak Tímea, aki úgy érezte, menekülnie kell a levendulásból.

Többször megpróbált elindulni, de hiába: muszáj volt lefeküdnie, minden ereje elhagyta, és az allergiás sokk eluralkodott a szervezetén. Köhögött, és a földön fekve kapkodott a levegőért, ekkor érkezett a segítség. Egy kutyás nő rohant oda hozzá, és mentette meg az életét.

- Kérdezte, hogy mi a baj, mondtam, hogy rosszul vagyok, de menjen el nyugodtan, csak mozdulatlanul akarok feküdni, hogy elmúljon a fájdalom. Nem hagyott magamra, a fejem alá tette a pulóverét, feltett pár kérdést, hogy felmérje az állapotom. Végig ott volt mellettem! - húzta alá Tímea.

Az allergiás sokk láttán a kutyás nő riasztotta a fiát telefonon.

Próbált autóval feljönni a fia, de keresztben eltorlaszolták az egyetlen utat járművekkel, ezért nem tudott. Végül gyalog jött oda hozzám. Közben jött a közeli fitnesz terem tulajdonosa. Látásból már ismert, mert jártam az edzőtermébe. Amint megtudta, mi a baj, elbiciklizett és telefonon kért segítséget az orvosbarátaitól.

 – folytatta Tímea.

„Köszönöm nekik!”

Óriási szerencséje volt a futónőnek: a fitnesz tulajdonos egy antihisztamint hozott neki – épp egy olyan gyógyszert, amit az allergiás sokk ellen Tímea is használ!

- Talált egy srácot útközben, akivel visszatért. Nála volt egy darázscsípés elleni gyógyszer is, de szerencsére nem kellett használjam. A pártól tudtam meg, hogy virágzik a fekete üröm, na akkor állt össze a kép! Valószínűleg emiatt ért el az allergiás sokk. Amikor utoljára allergiateszten voltam, a fekete ürömöt nagyon agresszíven kimutatta – mondta az érdi hölgy.

Élete legborzalmasabb perceit élte meg az embertelen fájdalom miatt, ám a rosszban egy jót is megtapasztalt, amit sosem fog elfelejteni: a földön fekvő futónő mellett nem ment el senki, hanem rögtön segítettek.

Négyen várták, hogy jobban legyek. Kaptam allergia elleni gyógyszert, vizet és vártunk, hogy jobban legyek. Hatalmas mázlim volt! Emberségből jelesre vizsgáztak előttem. Innen is köszönöm nekik!

 - fogalmazott Tímea, akit végül a jótevői menekítették ki az levendulásból, ahová biciklivel érkezett, amit szétszereltek, és a kutyás nő fiának az autójába helyeztek, majd a őt haza vitték autóval - addig őrizték a jótevői, amíg biztonságban nem tudták.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek