Mellékhatás

Rutinkezelésre érkezett, megvakult az oltás után a fiatal nő

K.B.

Létrehozva: 2024.09.21. 21:30

A fiatal nő a kötelező oltások beadása során lett rosszul.

Brutális mellékhatások támadták meg egy 23 éves nő testét, aki egy vérátömlesztés miatt látogatott meg egy magánkórházat. Alexis Lorenze egy ritka betegségben szenved, ugyanis januárban derült ki róla, hogy PNH-ja van. Ez egy olyan genetikai betegség, amely során az ember immunrendszerének túlműködése miatt a vörösvértestek hamarabb pusztulnak el, mint normál esetben. A nő károsodott sejtjeit vérátömlesztéssel pótolták volna, azonban a rutinbeavatkozás előtt három kötelező védőoltást adtak be az orvosai Alexisnek, amikre brutális választ adott a nő szervezete.

kórház, orvos, doktor
A kezelőorvosa nem volt elég körültekintő a lány oltása terén  Fotó: Unsplash.com 

A magánkórház orvosai egy tetanusz oltást, egy tüdő- és egy agyhártyagyulladás elleni védőoltást adtak be a nőnek egymás után. A fiatal 10 perc múlva elveszítette a látását, majd hányni kezdett, és felduzzadt a bőre. Alexis bőre ráadásul lila árnyalatúvá vált néhány perccel később, megdagadtak a szemgödrei, és szinte az egész feje felismerhetetlenné vált. Kiderült, hogy a genetikai betegsége mellett tagja annak a mindössze 14 ezer amerikainak, akiknek súlyos mellékhatásokat okozhatnak a vakcinák.

A kórház hibázott, amikor egyszerre adta be az oltásokat Alexisnek. Az orvosai csak a bajt keresték vele, hogy ennyiféle vakcinát adtak be egy autoimmun betegnek. Ilyen esetekben akár halálos reakciót is válhatott volna ki a nő testéből a három oltás. Nem az oltóanyagokban való hatóanyagok okozták ezt az állapotot Alexisnél, hanem az immunrendszere nem megfelelően működik, és a vakcinákra adott válasza volt túl erős

– nyilatkozta a DailyStarnak egy neves New York-i belgyógyász szakorvos, Dr. Stuart Fischer

Fennáll az esélye annak, hogy a betegsége nem volt megfelelően kezelve, és az oltások miatt a szervezete immunválasza volt ilyen brutális

– tette hozzá a szakértő.

Alexis családja most megpróbálja egy Los Angeles-i magánkórházba átszállíttatni a lányukat a további kezelésekre, ugyanis még nem tudta megkapni a vérátömlesztést, mert napok óta meg van dagadva a teste és gyulladás van a szervezetében. A következő képeket kizárólag erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk:

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek