Kísérlet

720 tojást evett 30 nap alatt: elképesztő eredményt élt el a kísérlettel

B. V.

Létrehozva: 2024.09.26.

Meglepő, de nem volt káros hatással az egészségére.

720 tojást evett a tudomány kedvéért egy hónap alatt egy YouTuber, hogy kiderüljön, hogyan hat ez az elképesztő bevitt fehérjemennyiség csak tojásból a testére. Dr. Nick Norwitz naponta 24 darab, két doboznyi tojást evett meg. A tartalomgyártó így összesen 133.200 MG koleszterint vitt be. Meglepetésére azonban ez a hatalmas mennyiség nem növelte az LDL-koleszterinszintjét, amit néha "rossz" koleszterinnek neveznek, ugyanis növeli a szívbetegségek és a szélütés kockázatát. Sőt, saját koleszterinszintje 18%-kal csökkent két hét után.

tojás
24 darab tojást evett 30 napon át a kísérlet érdekében / Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Az eredményt pedig ő maga magyarázta meg az iskolai kémia órák tananyagával:

Alapvetően, amikor koleszterint eszel, az a bélsejtek receptoraihoz kötődik, és ez serkenti a chisin nevű hormon felszabadulását, és a chisin kötődik a májban lévő receptorhoz, a GPR1 146-hoz és ez gátolja az endogén koleszterinszintézist a májban, így a dolgok kiegyenlítődnek és a homeosztázis megmarad.

Fontos azonban, hogy Norwitz a kísérlet során több szénhidrátot is fogyasztott az elképesztő fehérjemennyiség mellett, így némileg kiegyensúlyozta azt. Ezért csökkent az LDL-szinte főként, amin még pár gyümölcs megevése is segített naponta – írja a UNILAD.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek