Melegedés

Legalább eddig tart majd a vénasszonyok nyara

Bors

Létrehozva: 2024.09.19.

Ha azt hiszed minden felhőtlen lesz, jobb ha ezt elolvasod! A vénasszonyok nyara nem csak melegebb időt hoz a számodra.

A következő napok időjárása nemcsak az árvíz sújtotta települések lakóinak kedvez majd. Azt ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy míg a nap kisüt, a szervezetünkre is hatással lesz mindaz, ami történik. A vénasszonyok nyara számost hatás gyakorolhat a szervezetünkre.

20170605_Belo01, árvíz, időjárás, előrejelzés, vénasszonyok nyara, hőmérséklet
A vénasszonyok nyara talán az árvíz sújtotta településeknek is kedvez Fotó: Beliczay László / MW archívum

Kifejezetten meleg, nyárias időben lesz részünk, méghozzá tartósan

- hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója, aki szerint nemcsak megérkezett a vénasszonyok nyara, de tartósan velünk marad.

Óriási szüksége van a szervezetünknek, valamint az immunrendszerünknek a regenerálódásra, feltöltődésre. Mindez ugyanakkor nem lesz problémamentes

- tette hozzá a meteogyógyász, aki az egyik legnagyobb problémának a nagy napi hőingást tartja. A hét vége felé ugyanis nappal akár 26-27 fok is lehet, aminél a 15 fokkal hidegebb hajnali hőmérséklet jócskán megviseli a szervezeted.

Az alkalmazkodás, a keringési rendszer, a megfázás, a fejfájás szempontjából egyaránt nehéz időszak előtt állunk

- figyelmeztet a szakember, aki szerint hiába tűnik úgy, hogy nyár van, a hajnali és az esti hidegben egészen máshogy kell felöltözz, mint nap közben. 

A vénasszonyok nyara megviselheti a szervezetünket

A Köpönyeg előrejelzése szerint pénteken is sok napsütésre készülhetsz, jelentéktelen zápor legfeljebb nyugaton fordulhat elő. Északon, északkeleten és a Dunántúl déli-délnyugati részén időnként megélénkülhet a keleties szél. Hajnalra 8 és 14, a szélvédett völgyekben 5-7 fokig csökken a hőmérséklet, majd napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.

Az AccuWeather előrejelzése szerint a hét vége felé állandósul majd a nappali 25 fok közeli vagy akár azt meghaladó és az éjszakai 10 fok körüli hőmérséklet. Szeptember 23-ig marad a kimondottan jó, csapadékmentes idő, ami az árvíz által érintett települések lakóinak is jó hír. Utána kisebb záporokra, zivatarokra ugyan lehet számítani, de egészen október közepéig marad a 20-25 fokos nappali, 10-15 fokos éjszakai hőmérséklet

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek