Mentés

15 métert zuhant a kútba esett férfi Maglódon - Ilyen állapotban találtak rá

M. N.

Létrehozva: 2024.10.08. 18:20

Az elsődleges információk szerint a férfi alatt egyszerűen beszakadt a kút. Végül a tűzoltók emelték ki és adták át a mentősöknek, akik kórházba szállították.

Kútba esett egy férfi, ezért rohantak szirénázva a tűzoltók Maglódon, a Dózsa György utcába – tudta meg a Bors. A helyszínre, többek között a Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság tagjai érkeztek. Parancsnokuk, Juhász János mesélte el lapunknak a történteket.

- Jelzést kaptunk, hogy egy férfi kútba esett Maglódon

 – kezdte a parancsnok. 

kút
Létra és mentőkötél segítségével emelték ki a férfit Fotó: Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság

- Úgy tudjuk, hogy a 60 év körüli, idősebb férfi alatt a kút beszakadt, ezért eshetett bele. Nagyjából 10-15 méter mélyen volt, ott várta a segítséget.

A tűzoltók és a mentősök perceken belül kiérkeztek a helyszínre, ahol azonnal a férfi segítségére voltak.

kút
A mentősök elszállították a fejsérült férfit Fotó: Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság

- Néhány perc alatt kiértünk a helyszínre, ahol megkezdtük a mentést. Létra és mentőkötél segítségével kiemeltük a férfit, aki az esést követően a fején megsérült. A helyszínre velünk együtt a mentősök is kiérkeztek, így a sérült férfit a kiemelést követően átadtuk nekik. A mentősök kórházba szállították

 – zárta a beszámolót.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi alatt miért szakadhatott be a kút, de úgy tudjuk, hogy az eset nem végződött tragédiával, nincs súlyos sérülése az idős úrnak.

Hatvanban tragédiával végződött 

Még 2021-ben kútba esett egy 3 éves kisfiú Hatvanban. A tragédia egy hétvégi ház kertjében történt, ahol egy hároméves kisfiú játszott és egy hatéves kislány. Azonban a játék hevében  a kisebbik gyermek beleesett egy fedetlenül álló, fúrt kútba. Bár azonnal rengeteg segítség érkezett a helyszínre, a kútba esett kisfiú életét már nem tudták megmenteni.

Mint kiderült, a helyszínen igazi emberfeletti munka folyt, a gyermek öt métert zuhant, ott akadt fenn. A súlyos tragédia pedig a sokat látott szakembereket is megviselte.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek