túlvilág

A halál beállta után 7 percig dolgozik az agy: ezt látjuk a túlvilág küszöbén

Létrehozva: 2024.10.07. 19:00

Ekkor már fél lábbal a túlvilágon vagyunk.

Senki nem szeretne meghalni. Bár a világ vallásai igyekeznek tompítani a haláltól való félelmet, így azt tanították, hogy az életünk során kiérdemelt jutalmainkat odaát, a túlvilágban vehetjük át, azért minden ember retteg attól, hogy mi következik utána. A világ legnagyobb ismeretlensége a halál, hiszen senki nem tudja pontosan, mi következik utána. Egy jobb helyre kerülünk? Újászületünk? Esetleg a lelkünk - a testünkkel együtt - elporlad és semmissé válik? Akármi is legyen az igazság, azt az orvosok már bizonyították, hogy a túlvilágba való belépéskor az agyunk intenzíven dolgozik. Mutatjuk, mire lehet számítani. 

Ezt teszi az agyunk, amikor átlépünk a túlvilágba 

Dr. Zemmar, a Louisville-i Egyetem munkatársa elmondta, hogy hatalmas áttörést okozott, amikor egy 87 éves, epilepsziás beteg agyát monitorozták, mert tudni szerették volna, miképpen működik az agy a rohamok alatt. A beteg azonban a felvételek készítésével egy időben szívrohamot kapott és elhunyt. A rettenetes tragédia azonban fontos eredményeket hozott az orvostudománynak. Így ugyanis végignézhették, hogy mi történik az emberi aggyal, miközben meghalunk. A felvételekből kiderült, hogy a test halálának beállása után az egy még 7 percen keresztül dolgozik. Robbanásszerű hullámokat bocsájt ki az agy, ami arra utal, hogy egy rettenetesen intenzív látványvilág tárul a halott szeme elé.

A tudósok ezért egyre biztosak abban, hogy valóban lejátszódik a szemünk előtt az életünk, amikor meghalunk, és ennek tanulságaival léphetünk tovább - írja a DailyStar.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek