Csoda

„A legrosszabbra is felkészítettek minket” - Túl van az életveszélyen a mindössze 380 grammal született Florina

H.N.ZS.

Létrehozva: 2024.10.20. 03:00

Családja legnagyobb örömére hamarosan hazaengedhetik a kórházból a kis Lorina Bellát, aki igazi kis harcosként hetekig küzdött az életéért. A koraszülött Florina szülei és nővére alig várják, hogy végre egy igazi családdá válhassanak.

Bianka és férje Tamás életük egyik legcsodálatosabb időszakát élték meg, mikor kiderült, lányuknak Natasának hamarosan testvére születik. A tündérmeséről szőtt álmok azonban egyik pillanatról a másikra szertefoszlottak. Egy rutin vizsgálaton derült ki, hogy a kis Florina Bella nagyon lassan gyarapszik, ráadásul a szívhangja is gyenge. A csöppség végül koraszülöttként jött a világra, az orvosok nem sok jóval biztatták a családot.

koraszülött
A koraszülött Florina Bella mindössze 380 grammal született / Fotó: olvasói

50-50 százaléknyi esélyt adtak a koraszülött csöppségnek 

- Az orvosok szerint az egyetlen esély az volt arra, hogy a kicsi életben maradjon, ha sürgősségi császármetszéssel világra segítik. Florina Bella mindössze 380 grammal született meg

 – meséli lapunknak Bianka, aki kiemelte, a család megpróbáltatásai ezután kezdődtek meg igazán. A terhesség 25. hetében született tenyérnyi csöppséget az orvosok azonnal inkubátorba tették, így sem az édesanya, sem az édesapa nem tudta magához ölelni második gyermekét, akire hosszú hetek és hónapok megpróbáltatásai vártak.

Az orvosok a legrosszabbra is felkészítettek minket: a kicsinek 50-50 százalék esélye van a túlélésre. Azt nem tudom szavakba önteni mit éreztem akkor, amikor ezzel szembesítettek. De a kislányunk egy igazi harcos!

 – magyarázza Bianka, aki borzasztóan nehezen élte meg az elmúlt hónapok gyötrelmeit, hiszen miközben koraszülött gyermeke élet-halál között lebegett, csak egy műanyag falon keresztül láthatta és támogathatta őt. Ám a kis Florina Bellának ez is elég volt. Igazi hősként viselkedett és 1 hónap elteltével átlépte a kritikus 1200 grammos testsúlyt, és nem áll meg a 2000 grammos célig, továbbra is szépen gyarapszik.

koraszülött
A 4 éves Natasa alig várja, hogy koraszülött kishúga hazaérkezzen Fotó: olvasói

Florinának nem csak a testsúlya okozott problémát. Kiderült, vastagbél szűkülete van, ami miatt meg kellett műteni.

Szerencsére a kicsi túl van a műtéten, ami nagyon jól sikerült. Most már csak abban bízunk, hogy mielőtt eléri azt a súlyt, amivel kiengedik a kórházból, hogy végre igazi családdá válhassunk

 – fejezi ki reményét a felsődobosi édesanya, aki családjával együtt rengeteget ingázott, míg a kicsi Budapesten volt a koraszülött osztályon, így bár most ők maguk is nehéz anyagi helyzetbe kerültek, úgy döntöttek azért állnak ki a nyilvánosság elé, hogy történetükkel felhívják a figyelmet a Plüsskommandó Alapítvány az Alapítványokért Közhasznú Alapítvány tevékenységére.

koraszülött
A család történetével a Plüsskommandó Alapítvány az Alapítványokért Közhasznú alapítvány törekvéseit támogatja Fotó: Nyilka Ildikó

Az alapítvány 4 éve azért dolgozik, hogy minden koraszülött osztályon legyenek speciális, koraszülött babák számára kifejlesztett babafészkek, babatámasztók, takarók és kis sapkák. Az alapítvány kuratóriumi elnöke Nyilka Ildikó lapunknak elmondta, a koraszülöttek világnapjára (november 17.) szeretnék 14 kórház elhasználódott eszközeit lecserélni, és a nagyszabású projektből jelenleg még 9 kórház van hátra, így azt kérik, aki teheti, egy kávé árával járuljon hozzá a koraszülött babák kényelméhez. A jelenleg is tartó gyűjtés éppen a székesfehérvári kórházat támogatja, melyben jelenleg a kis Florina Bella is fekszik.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek