Rémisztő

Kitört a pánik az aranybányában: 300 méter mélyen ragadtak a turisták

KL

Létrehozva: 2024.10.12. 06:00

A látogatók órákra csapdába estek.

Egy használaton kívüli aranybányába leereszkedő felvonó meghibásodása miatt a turisták órákra csapdába estek 304 méter mélyen a föld alatt.

bűntény, bűnügyi helyszín, gyilkos, gyilkosság, rendőrség
A rendőrség vizsgálja az eset okát / Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A csoport csütörtökön egy túra keretében ereszkedett le a bányába, de csapdába estek, amikor a lift 152 méter mélyen elakadt. Az incidens következtében egy ember meghalt, további 23 turista pedig arra várt, hogy a Cripple Creekben található Mollie Kathleen aranybányából kiszabadítsák őket.

11 ember tartózkodott a liftben, amikor a meghibásodás bekövetkezett. Köztük volt két gyermek is. Ennek következtében egy személy életét vesztette, négy másik személy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett

- olvasható a Teller Megyei Seriffhivatal Facebook-on közzétett közleményében.

A liftben lévő 11 emberen kívül további 12 turista, valamint egy nagy tapasztalattal rendelkező idegenvezető már a földön volt az aknában, amikor megkezdték a túrát. Jason Mikesell, Teller megye seriffje szerint nem kellett attól tartani, hogy a turisták kifogynak az oxigénből a bányában, de a lift meghibásodás ennél jóval komolyabb problémát okozott.

A seriffhivatal a közleményében kiemelte, hogy az aknában vannak székek, takarók, víz és a hőmérséklet is megfelelő, továbbá hangsúlyozták, hogy a bánya nem omlott össze. Továbbá az emberek kommunikálni tudtak a mentőkkel, akik a 152 méter mélyen rekedt lift megjavításával igyekeztek kiszabadítani őket.

A mérnököknek ellenőrizniük kellett a kábeleket és egy próbakörutat kellett lefuttatniuk, de miután a liftet biztonságosnak ítélték, a 12 turistát és a vezetőt vissza lehetett vele juttatni a felszínre. Jared Polis, Colorado állam kormányzója részvétét fejezte ki az incidensben életét vesztett személy családjának és barátainak. Jason Mikesell szerint 1986 óta nem volt ilyen jellegű incidens a bányában - számol be róla a Unilad.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek