Aktuális

„Azt hittem, csak egy kimerült, elfoglalt anyuka vagyok mandulagyulladással, aztán azt mondták, hogy soha többé nem látom a gyerekeimet”

K. C.

Létrehozva: 2024.10.06. 10:30

Mandulagyulladással kezelték a rákos édesanyát az orvosok. Így derült ki a szörnyű igazság.

A 32 éves Emma Rosic azzal szembesült, amivel minden szülő is szokott. Zsonglőrködnie kellett a munkája és kisfia, Frankie nevelése között. Emiatt pedig a szokásosnál kicsit fáradtabbnak érezte magát. 

kórház, folyosó
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Elsőre nem is gondolta, hogy bármi komolyabb baja lenne, amíg nem tapasztalt egy sor másik tünetet is. Az éjszaka izzadástól szenvedett, viszketett a bőre és egy duzzadt nyirokcsomót talált a nyakában. 

Bár az orvosok eleinte azt hitték, hogy mandulagyulladástól szenved, Emma tovább küzdött a rosszulléttel, ami abban csúcsosodott ki, hogy a tüdeje összeomlott, miközben ajándékokat vásárolt a fiának. Végül hat hónap könyörgés után, egy röntgenfelvételnek köszönhetően kiderült a szörnyű igazság: Emmának egy nagy daganat nőtt a mellkasában. 

„A diagnózis felforgatta az életünket. Egy kisfiúval ilyen híreket kapni a legnehezebb dolog. Szülőként aggódtam, hogyan fogom mindezt feldolgozni, és hogyan fogom még mindig nevelni a gyermekemet, aki akkor még csak négy éves volt” - mondta a hampshire-i vérrákkal küzdő Emma, majd hozzátette: „Azt mondták, hogy második stádiumban vagyok. Az elején nem tudtam, hogy meg fog-e ölni vagy sem.”

A brutális felfedezés után PICC-kábelt helyeztek rá, és intenzív kemoterápiás kezelésnek vetették alá. Két héten belül elvesztette a haját, amit nehezen tudott megmagyarázni a kisfiának. Szerencsére a kezelés bevált, és nyolc hét után Emma hivatalosan is remisszióba került.

„Azt hittem, csak egy kimerült, elfoglalt anyuka vagyok mandulagyulladással, aztán azt mondták, hogy soha többé nem látom a gyerekeimet. A rák örökre megváltoztatta az életemet. Soha többé nem fogom természetesnek venni az életet. Minden nap attól félek, hogy a rák visszatér” – tette hozzá Emma.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek