Mentális betegség

"Kegyetlen volt látni" – összetört a férj, már túl késő volt megmenteni beteg felesége életét

L.A.

Létrehozva: 2024.10.11. 21:00

A feleség nem bírta tovább a terheket.

Pár napja, október 9-én volt a Lelki Egészség Világnapja, melynek köszönhetően sokkal több figyelmet kapnak a mentális betegségek, mint az év egyéb időszakaiban. Sajnos talán sokkal több figyelmet kellene fordítanunk arra, hogy ne csak a testünket, de a lelkünket is ápoljuk. Sok életet menthetnénk meg így... A brit Jenny Hastings 20 évig depresszióban élt, mielőtt kioltotta volna az életét. A legrosszabb napjain nem tudta felemelni a fejét a párnáról sem.

gyertya, gyász, tragédia, halál
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Férje, az egykori skót rögbiválogatott Scott Hastings úgy jellemezte: ez egy kegyetlen betegség, amelynek szemtanúja lehetett – a saját maga és a feleségének okozott fájdalom miatt. Jennyt a betegség hatalmába kerítette, néha hónapokig – de amikor sikerült felülkerekednie rajta, akkor csak úgy falta az életet.

A múlt hónapban, miután elment úszni az edinburghi Wardie-öbölbe,  60 éves Jenny eltűnt a vízben. A holttestét napokkal később találták meg a környéken. Scott most beszélt először nyilvánosan felesége haláláról. Azt mondta a BBC Radio Scotland Mornings című műsorának, hogy az elmúlt hónapban nehezen tudott megbirkózni a veszteséggel.

Teljesen összetört a szívem. Olyan gyönyörű, szerető anya, feleség, nővér volt. Nagyon hiányzik nekünk

– magyarázta.

– Amikor rosszul volt, kegyetlen volt látni azt, amibe Jenny került. A család tönkrement, én is, és nekünk kell cipelnünk tovább ezt a nehéz súlyt. Eltűnésének napján Jennyt meglátogatta egy mentális egészségügyi szakember, mivel ismét depresszióba esett. Amikor hazaértem, láttam, hogy ott hagyta az óráját. Egyből tudtam, hogy valami történt, odasiettem az öbölhöz. Sehol sem láttam, így hívtam a parti őrséget.

Jenny holttestét öt nappal később, a pár házassági évfordulóján találták meg. Scott gyanítja, hogy felesége mentális egészségügyi problémái a második gyermekük születése utáni szülés utáni depresszióval kezdődtek. Elmondta, hogy a nő tünetei az elmúlt két évtizedben számos módon megnyilvánultak, beleértve az étkezési zavarokat és azt, hogy napokig vagy akár hónapokig képtelen volt felkelni az ágyból. 2017 márciusában 36 órára eltűnt a házaspár edinburghi otthonából, és mérföldeket gyalogolt, végül a rendőrségt talált rá.

Sok éven át sok fájdalmat élt át, ez elviselhetetlen lett számára

– mondta Scott.

– Gyönyörű volt, ő volt a mindenem. Annyira sokat adott másoknak. Sosem fogta fel, mit tett, milyen hatással volt az emberekre. Azt tanultam tőle, hogy hallgassak az emberekre, legyek együttérző másokkal, segítsek másokon.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek