Levél

Dömötör Csaba levelet írt az Európai Parlament elnökének, Magyar Péterről van szó

Létrehozva: 2024.10.11. 16:12

Dömötör Csaba megosztotta a levél tartalmát.

Dömötör Csaba Európa parlamenti képviselő levelet küldött az Európai Parlament elnökének Magyar Péterrel kapcsolatban. Közösségi oldalán megosztotta a levél tartalmát pár gondolat kíséretében.

Fotó: Dömötör Csaba 2024. április 16-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A Fidesz-delegáció nevében levelet küldtem az Európai Parlament elnökének.

Sokan emlékezhetnek arra, hogy Magyar Péter egy pár nappal ezelőtti tüntetésen Adolf Hitlert idézte, és Hitler tanítványainak nevezte a közmédia munkatársait.

Szavai botrányosak, hamisak és ízléstelenek. Relativizálják a náci birodalom rémtetteit, köztük a Holokauszt felfoghatatlan tragédiáját. Nem véletlen, hogy hazai zsidó közösségek is szót emeltek a kijelentésekkel szemben.

Magyar Péter viselkedése szembemegy az Európai Parlament eljárási szabályával. Kijelentése az Európai Parlament gyakorlata alapján a súlyos kötelezettségszegést is kimeríti, amely alapján meg kell vonni a szakbizottsági elnökhelyettesi megbízatását. A levélben arra szólítjuk fel az Európai Parlament elnökét, hogy tegye meg az ehhez szükséges lépéseket.

A levél teljes szövege itt található:

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke részére

Tisztelt Elnök Asszony!

Amint arról bizonyára Ön is értesült, Magyar Péter európai parlamenti képviselő (EPP), egy október 5-i tüntetésen tartott beszédében Adolf Hitler tanítványainak nevezte a számára nem tetsző tényeket és véleményeket megfogalmazó újságírókat.

A Tisza Párt elnöke a rendezvényen így fogalmazott: „Ismételj egy hazugságot elég sokszor, és az emberek azt fogják hinni, hogy az az igazság. Ez Adolf Hitler tanácsa a Fidesz, az állampárt propagandájának, a tanítványok pedig megfogadták a mesterük tanácsát.”

A fenti mondatok a magyar közmédia ellen szervezett tüntetésen hangzottak el, így egyértelmű, hogy ezekkel újságírókat minősített példátlan módon.

Elfogadhatatlan, hogy a pártelnök hamis, durva és ízléstelen történelmi párhuzamot vonva sérteget magyar és európai polgárokat, és a Holokauszt felfoghatatlan tragédiáját önös politikai érdekből használja fel. A megbotránkoztató eset joggal háborította fel a magyarországi zsidóság képviselőit is, akik szintén szót emeltek az európai parlamenti képviselő Holokauszt-relativizáló kijelentéseivel szemben.

Magyar Péter viselkedése megsérti az Eljárási Szabályzat 10. cikkében lefektetett rendelkezéseket, mely értelmében „a képviselők magatartását kölcsönös tiszteletnek kell jellemeznie, annak a Szerződésekben és különösen az Alapjogi Chartában meghatározott értékeken és elveken kell nyugodnia.” Magyar Péter kijelentése a Parlament gyakorlata értelmében az Eljárási Szabályzat 21. cikkében foglalt súlyos kötelességszegést is kimeríti, amely következtében a képviselő Parlament keretében meg kell vonni a megválasztott tisztségekre, köztük különös tekintettel a bizottsági elnökhelyettesi tisztségre vonatkozó megbízatását.

A fentiekre tekintettel tisztelettel felszólítom, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a méltatlanná vált EP képviselő ne láthassa el a továbbiakban az Alkotmányügyi Bizottság elnökhelyettesi tisztségének feladatait.

Tisztelettel:

Dömötör Csaba

európai parlamenti képviselő

– írta Dömötör Csaba.

Itt lehet megtekinteni Dömötör Csaba posztját:

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek