Meglepetés

Dunaföldvári gyilkosság: nem tartóztatták le a késelő édesapát, döbbenetes részletek láttak napvilágot

Létrehozva: 2024.10.06. 16:00

A 60 éves férfit a bíróság elengedte, azonban nem hagyhatja el a megyét. Kiderült, azért nem került rácsok mögé, mert a gyilkosság valójában önvédelem volt.

Egy igencsak rejtélyes gyilkosság tartja lázban az egész várost csütörtök (október 3.) óta Dunaföldváron. Aznap hajnalban ugyanis döbbenetes telefonhívás érkezett a helyi rendőrségre: azt közölték a zsarukkal, hogy az egyik házban leszúrtak valakit. 

gyilkosság
A férfi állítja: a gyilkosság valójában önvédelem volt.  Az édesapa ugyan a megyére szóló bűnügyi felügyelettel, de bilincs nélkül távozhatott a bíróságról   Fotó: Bencze Péter / Teol

A rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a házban azonban senkit nem találtak szúrt sebbel. Sajnos azonban a hír igaz volt: a fiatal férfi holttestét ugyanis nem sokkal később pár száz méterrel arrébb megtalálták. Kiderült, hogy a 24 éves fiatal a szúrások után még elmenekült: biciklire pattant, majd elkerekezett. Messzire viszont nem jutott, egy közeli kápolna mellett ugyanis összeesett, itt bukkantak rá a rendőrök is. Nem sokkal később letartóztatták a tettest, egy 60 éves, három gyermeket nevelő apát is, az áldozat barátnőjének édesapját.

A történtek után mindenki sokkot kapott, ugyanis míg a 24 éves H. Milánt mindenki csendes, a barátnőjéért rajongó férfiként ismerte, addig "apósát" köztiszteletben álló, családjáért élő és dolgozó családapának. Már ekkor azt rebesgették, hogy a férfi korántsem véletlen szúrt: a környéken többen is állították, hogy barátnője nem sokkal a történtek előtt szakított Milánnal, amit a fiú képtelen volt feldolgozni, ezért bántalmazhatta exét. Így sokak szerint ezen pipult be az amúgy békés apuka. 

Az édesapa elmondása szerint Milán az éjszaka közepén támadta meg a családot, akiket ő védeni próbált   Fotó: Bencze Péter / Teol

Úgy tűnik, hogy a bíróság is így vélekedhetett: 

a férfi ugyanis a letartóztatását vizsgáló tárgyalásról bűnügyi felügyelet alatt ugyan, de bilincs nélkül távozhatott szombaton (október 5.). Információink szerint a férfi önvédelemre hivatkozott a tárgyaláson, mint mondta: Milán éjszaka támadta meg a családot, ő aznap csupán szeretteit védte. 

A Szekszárdi Törvényszék egyelőre 40 napra szabta ki a bűnügyi felügyeletet, melynek értelmében a férfi nem hagyhatja el Tolna vármegyét, de azon belül szabadon mozoghat. A férfi védője fellebbezett a döntés ellen, a cél az, hogy a férfi szabadlábon védekezhessen. A rendőrség eközben vizsgálja az eset és a jogos önvédelem körülményeit. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek