Tragédia

Leszakadt a lift, férje szeme láttára zuhant halálba az ötödikről Maria

B. V.

Létrehozva: 2024.10.14. 07:30

A szörnyű balesetről az épület mérnöke szerint a tulajdonosok tehetnek.

Férje szeme láttára zuhant halálába egy nő, akinek egy tragikus baleset vette el az életét. A 45 éves Adriana Maria de Jesus munkába menet az emeletes társasházukból lifttel szeretett volna lejutni. A felvonóba rajta kívül még ketten szálltak be. Pár másodperccel később azonban a lift hirtelen az ötödik emeletről nagy sebességgel a földszintre zuhant, hatalmas erővel. 

lift
Öt emeletet zuhant halálába a liftte (Képünk illusztráció) Fotó: pexels

A balesetről a felvonó biztonsági kamerája felvételeket készített, amelyen jól látható, ahogy a rémült 45 éves kezei a gravitációs zuhanástól a levegőbe emelkednek, majd a becsapódást követően mindent ellep a fekete füst. Habár ezt követően kimenekítették onnan őket, Adriana olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kórházban pár nappal később elhunyt. A két másik férfi túlélte a balesetet. 

Adriana férje, Gildelio Alves do Santos, aki épületük portásaként dolgozott, a biztonsági monitor élő képén nézte végig feleségének utolsó pillanatait.

Láttam, ahogy használja a liftet, minden normálisnak tűnt, aztán egyszer csak lezuhant. Horrorisztikus volt. Összetört a szívem.

Gildelio elmondása szerint Adrianát gyerekként ismerte meg és habár 28 évig külön utakon jártak, utána újra találkoztak, majd megházasodtak. Gyerekkori szerelmesekből lettek hitvesek. És bár a tragédia közel két hónapja történt Brazíliában, Sao Paulóban, a nyomozást a balesetben a hatóságok még szinte el sem kezdték. Annyit tudni, hogy a lift közel 60 éves volt, akkor építették, amikor az épület is készült.

Jelenleg bizonyítékokat gyűjtünk és szemtanúkat keresünk, hogy tisztázzuk az ügyet 

- magyarázta a rendőrség, hozzátéve, hogy az épület mérnökével már beszéltek, aki elárulta nekik, hogy ő már régóta sürgette a tulajdonosokat, hogy újítsák fel a liftet, írja az UNILAD.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek