Eltévedt

Gombászni indult a 80 éves bácsi Pest vármegyében, majdnem tragédia lett a vége

GUY

Létrehozva: 2024.10.03. 17:57

A Pest vármegyében, Vác környékén található Püspökhatvan településről indult el gombászni az az idős bácsi, aki aztán eltévedt. Végül a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat indult a keresésére.

Nem sokon múlt, hogy tragédiába torkolljon egy ártalmatlan gombaszedésnek induló, hajnali kiruccanás annak a 80 év körüli idős bácsinak, aki Püspökhatvanról indulva sem a helyismeretét, sem pedig az erőnléti állapotát nem mérte fel jól, így aztán miközben gombát keresett, késő délutánra eltévedt a környékbeli erőben. Bár az idős férfi vitt magával mobiltelefont, amiről fel is tudta hívni a hozzátartozóit, azt már nem tudta megmondani, hogy merre jár. A rokonok így értesítették a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik megkezdték a bácsi keresését, amelybe bevonták az ilyen téren komoly rutinnal felvértezett Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársait is.

gombát keresett eltűnt
A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat is bekapcsolódott az eltűnt idős bácsi keresésébe Fotó: Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat /  Facebook

Hiába volt nála mobiltelefon, az idős bácsi keresését nehezítette, hogy ha tudott is bármilyen támpontot adni a hollétét illetően, folyamatosan mozgásban maradt, így mire beazonosítottuk, hogy hol lehet, addigra már nem volt ott. Ezért is szoktuk kérni az ilyen esetekben az eltűnt személytől, hogy maradjon egy helyben

 – mondta el a Borsnak Balázs László, a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat szolgálatvezetője.

A szentendrei alakulat – ellentétben a gombát keresni induló bácsival – alaposan felkészült a körülményekre és a Facebookon olvasható beszámoló szerint ezért drónos egységekkel, quadokkal, valamint mentőkutyákkal indult a megyei rendőrkapitányság és az eltűnt idős bácsi segítségére. Végül a helybéliekkel kiegészült keresőegységek közös erőfeszítéseit siker koronázta.

 

Mivel tudtuk, hogy van mobiltelefon az eltűntnél, mi pedig rendelkezünk olyan drónnal, ami be tudja mérni annak a helyzetét, ezért folyamatosan hívtuk az eszközön. Végül ez segített, még ha nem is a várt formában, mivel a mobil csörgése közbeni villogást vette észre egy, a rendőrség egyenruhásaiból és helybéliekből álló keresőcsapat egy bokros területen

 – idézte fel a megtalálás körülményeit Balázs László, aki hozzátette, hogy addigra az idős férfi már teljesen kimerült, ami nem is csoda, miután a kiindulási pontjától öt településsel arrébb, Penc külterületén bukkantak rá.

A megkerült bácsi amellett, hogy kimerült teljesen át is fagyott, ezért azonnal mentőt hívtak hozzá, akik kiérkezésük és a gyors helyszíni ellátás után további kivizsgálásokra kórházba szállították az idős férfit, aki így végül szerencsésen megúszta a kalandot.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek