Intézkedések

Gulyás Gergely bejelentette: új intézkedésekkel segíti a kormány, erre lehet számítani

Bors

Létrehozva: 2024.10.16. 10:48

Módosítva: 2024.10.16. 11:08

Több gazdasági elképzelését is belengetett a kormány.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő tartott Kormányinfót. Kiderült, milyen segítő intézkedésekkel készül a kormány!

LB_20240912_kormanyinfo_0023
Fotó: Ladóczki Balázs

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője közölte, hogy az új gazdaságpolitika pilléreiről a kormány nemzeti konzultációt indít. A magyar választóknak van lehetősége arra, hogy a főbb lépésekről véleményt mondjanak.

Ezt kell tudni a szja-kedvezményről

Változik a gyermekek után járó szja-kedvezmény, melynek mértéke jövőre 50 százalékkal, majd 2026. januárjától újabb 50 százalékkal nő.  Gulyás kifejtette, a növekedés alapfeltétele, hogy törekedjünk a gazdasági semlegességre, és ne sodródjunk bele egy kereskedelmi háborúba. A kormány folytatja a gazdaságpolitikai akcióterv kidolgozását, melynek alapja a megfizethető lakhatás, a jövedelmek vásárlóerejének növekedése, a kkv-k erejének megduplázása. A három alappillér összesen 21 intézkedést foglal magában. 

Javulnak a lakhatási feltételek

Gulyás közölte, hogy a lakásbérleti díjakat és szerződési feltételeket is megvizsgálják. Bővítik a kollégiumi férőhelyeket, mert a lakhatási feltételek javítása a cél, vidéki otthonfelújítási program is indul. Az új lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos kedvezményes áfakulcs 2026 végéig megmarad. Ezen túl a kormány szigorítja az Airbnb feltételeit.

Mindezek a lépések segítik a magyar gazdasági növekedést, segítik a munkahelyek megőrzését, és a bérek növekedését - mondta Gulyás Gergely. 

Az október 16-ai Kormányinfót itt nézheted vissza: 


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek