tragédia

Bekövetkezett, amitől mindenki rettegett: elhunyt a sztáranyuka

Létrehozva: 2024.10.08. 15:30

Gyászba borult az ország.

A Grammy-díjas énekesnő október 7-én, hétfőn hunyt el New Jersey-i otthonában, ahol Alzheimer-kórja miatt hospice gondozásban részesült. Whitney Houston édesanyja 91 éves volt - írja a Life.

Gyászol Amerika

Whitney Houston édesanyja 12 évvel élte túl a lányát, aki 48 évesen 2012. február 11-én hunyt el. Cissy unokája, Bobbi Kristina Brown kilenc évvel ezelőtt, 2015. július 25-én halt meg, mindössze 22 éves volt.

Elhunyt Whitney Houston édesanyja: 91 éves volt

Cissy két fia, a 66 éves Gary és a 63 éves Michael élte túl édesanyjukat. Utóbbi felesége, Pat Houston az Associated Pressnek tett nyilatkozatában ezt mondta: 

Szívünket fájdalom és szomorúság tölti el. Elveszítettük családunk matriárkáját”, hozzátéve, hogy Cissy hozzájárulása a zeneiparhoz „felülmúlhatatlan”. „Cissy anya erős és meghatározó alak volt az életünkben. Mély hitű és meggyőződéses asszony, aki nagyon törődött a családdal,  és a közösséggel. Több mint hét évtizedes zenei és szórakoztatóipari karrierje örökké a szívünkben él majd

 – tette hozzá.

Cissy, eredeti nevén Emily Drinkard, 1933. szeptember 30-án született Newarkban, New Jersey államban, és nyolc gyermek közül a legfiatalabb volt. 1964 és 1991 között volt házas Whitney édesapjával, John Russell Houstonnal, aki 2003-ban hunyt el, 1977-ben különváltak. Cissy ötéves korában kezdte zenei karrierjét, amikor csatlakozott a The Drinkard Singers nevű együtteshez, amelynek tagjai testvérei, Anne, Lee, Marie, Larry és Nicky voltak. Anne volt a híres énekesek, Dionne és Dee Dee Warwick édesanyja.

Az 1960-as években Cissy, unokahúgával, Dee Dee-vel és Doris Troy-jal megalapították a The Sweet Inspirations nevű együttest, amely olyan dalok háttérvokáljában vett részt, mint Van Morrison híres „Brown Eyed Girl” című dala, valamint legendás művészek, például Aretha Franklin, Elvis Presley és Jimi Hendrix számára is énekeltek.

Nem volt egyszerű kapcsolata a lányával

Bár Cissy kulcsszerepet játszott lánya karrierjének elindításában, hogy Whitney korunk egyik legnevesebb énekesnőjévé válhasson, kapcsolatuk bonyolult volt, különösen Whitney drogproblémái miatt. Emellett nyíltan ellenezte lánya néhány kapcsolatát. Nem nézte jó szemmel Whitney hosszú távú barátnőjét, Robyn Crawfordot, és bár pletykák keringtek arról, hogy a két nő kapcsolata romantikus volt, Whitney mindig tagadta ezt, míg Cissy fenntartotta, hogy nem ez volt az oka Robynnal szembeni bizalmatlanságának.

Cissy az 2013-ban megjelent „Remembering Whitney: My Story of Love, Loss, and the Night the Music Stopped” című könyvében beszélt arról, hogy mennyire nem kedvelte Whitney volt férjét, Bobby Brownt, akit azzal vádolt, hogy fokozta lánya drogfüggőségét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek