Sokkoló

Hasfájással kezdődött, ritka rákkal küzd a 2 éves Tommy: „Büszkék vagyunk rá”

K. C.

Létrehozva: 2024.10.04. 21:00

A családot sokkolta a lesújtó diagnózis. Először székrekedésnek hitték a baját.

Egy kétéves kisgyereket lesújtó diagnózis ért. Gyomorfájdalmai miatt vitték orvoshoz a szülei, de az orvosok letudták annyival, hogy székrekedése van. Ám a családi nyaralásból visszatérve sem enyhültek a panaszai. 

kórház, orvos, doktor
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Szülei, a 37 éves Nicole és a 41 éves David megfigyelték, hogy a kis Tommy Paul Quinn panaszai az étkezések után erősödtek fel. Emiatt ételallergiára kezdtek gyanakodni. Tommy azonban alvászavarokkal is küzdött, ami tovább fokozta az aggodalmukat. A helyzet egy családi összejövetel során vett aggasztó fordulatot, amikor Nicole – aki ápolónő - észrevette, hogy fia, Tommy nem érdeklődik a játék iránt, letargikus, nem szomjas és nem használja a mosdót.

„Ő egy tipikusan féktelen fiú, aki imád autókkal játszani. Szerencsére nincs tudatában annak, hogy mennyire beteg. Négy vagy öt kemoterápiás kezelésbe került, mire magához tért. De most már egy forgószél. Nekem és Davidnek kell üldöznünk őt, hogy biztosak legyünk benne, hogy nem megy túl messzire a gépre kötve” – mesélte bizakodva Nicole. 

Hetekig tartó vizsgálatok után Nicole megkapta a megrázó diagnózist, hogy kisfiának egy ritka és agresszív gyermekkori rákja van. 4. stádiumú, nagy kockázatú neuroblasztóma, amely mindössze 50 százalékos túlélési eséllyel jár. A daganat a mellékvesében gyökerezett, és átterjedt a nyirokcsomókra, a mellkasra és a gerincvelőre.

„Kulcslyukműtéten esett át a daganatán, és két nap múlva hazajött. Néztem, odakint volt a trambulinján és ugrált. Mindannyiunkat lenyűgözött a rugalmasságával és erejével, megtartotta pimasz mosolyát és huncut természetét, és büszkék vagyunk rá, hogy nap mint nap megbirkózik a problémával, és mindent a maga módján vesz” - tette hozzá Nicole. 

A bátor kisfiú hosszú út előtt áll, 18 hónapos kezelés vár rá, mielőtt a család megtudja, hogy a rákja gyógyulóban van-e. Az optimizmus ellenére a félelem is ott van a levegőben, mivel a sikeres kezelés ellenére is jelentős a visszaesés kockázata - írja a Mirror. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek