Hurrikán

„Egészben csavart ki fákat, letépte a házak tetejét” – Krisztián egy hotelben vészelte át a hurrikán tombolását

H.N.ZS.

Létrehozva: 2024.10.10. 16:00

Aki csak tehette, mindenét hátrahagyva menekült el a pokoli erejű Milton hurrikán elől. A hurrikán miatt veszélyeztetett területen kívül eső hotelek megteltek az ítéletidő elől menekülőkkel, akik mind lélegzet visszafojtva várják a híreket, hogy megtudják, lesz-e hová hazatérniük.

A Milton hurrikán brutális erővel csapott le Florida nyugati partvidékein, ám az ítéletidő által okozott károk felmérése leghamarabb csak pénteken kezdődhet meg. Szerencsére a veszélyeztetett övezetekből a katasztrófa előtti napokban több millió ember menekült el. A menekülés során rengetegen maradtak benzin nélkül, hatalmas dugók alakultak ki és a közeli biztonságos hotelek szinte azonnal megteltek. Krisztián, egy Florida keleti partján fekvő hotel dolgozója beszámolt lapunknak a katasztrófa előtti napokról.

hurrikán
Krisztián egy floridai hotelben az emberek biztonságáért felel a hurrikán idején Fotó: olvasói

Borzasztó érzés volt látni a kígyózó autósorokat és belegondolni, hogy ezek az emberek most hátra hagyják mindenüket. És még rosszabb volt azt mondani ma több mint 100 szállást kereső menekülőnek, hogy minden szobánk megtelt

 – mesélte lapunknak Krisztián, aki a Georgia állambeli Jekyll Islandról jár át dolgozni a Florida állambeli Jacksonville egyik hotelébe, ahol már kedden megtelt minden férőhely a veszélyeztetett Tampa-öbölből menekülőkkel. Bár az emberek most hálát adnak azért, hogy ők már biztonságban vannak a hatalmas beton épületben, azért továbbra is rettegéssel van tele a szívük, hiszen sok esetben az egész eddig felépített életüket kellett hátra hagyniuk.

Florida: a helyiek épp, hogy felocsúdtak a Helene hurrikán után, máris itt a Milton

A legtöbben elmenekültek, de sokan, főként az idősek nem hajlandóak eljönni, ezzel pedig a halálos ítéletüket írják alá. Elszorul a szívem, ahogy látom ahogy a hotel lobbijában lélegzet visszafojtva várják a híreket a menekültek. Ők most csak ennyit tehetnek. Meg imádkozunk. Ez a hurrikán az előrejelzések szerint a földdel fogja egyenlővé tenni azt a várost, ahol éppen földet ér

 – magyarázza Krisztián, akinek nem ez lesz az első hurrikán az életében. Krisztián és párja a Georgia állam-beli Jekyll Islandon él, ami nagyjából háromnegyed órára van Jacksonville-től, ahol a férfi dolgozik. Legutóbb 2 hete épp hazafelé tartott, amikor lecsapott rá a Helene hurrikán.

hurrikán
Krisztián még a Helene hurrikán utáni pusztítást sem dolgozta fel Fotó: olvasói

Az autóban ültem, amikor egyszer csak a semmiből megjelent. Az ég hirtelen bordóba fordult, majd a következő pillanatban éreztem, hogy az autómat hátulról elkezdi tolni ez az elképesztő erejű szél. Aztán megláttam a tölcsért is

 – emlékezik vissza Krisztián, akinek azonnal fedezékbe kellett vonulnia, ugyanis ezeknek a nagy erejű hurrikánoknak és a kialakuló tornádóknak semmi egy autót a levegőbe emelni. Krisztián azt is elárulta, hogy a Helene hurrikán is iszonyú pusztítást végzett a régióban, és az előrejelzések szerint ez csak a bemelegítés volt a Milton hurrikán előtt.

hurrikán
Már a Helene hurrikán ereje is megbontotta a házakat, fákat és táblákat döntött ki Fotó: olvasói

Még mindig nem ocsúdtunk fel a Helen hurrikán okozta pusztításból. Egészben csavart ki fákat, letépte a házak tetejét, és a földig hajlította a közlekedési táblákat. Jelenleg még mindig nincs áram több településen, és most itt a következő csapás

 – sorolja szomorúan Krisztián. Szerencsére ő a hurrikán ideje alatt a hotelben a legnagyobb biztonságban volt, barátnője pedig reménység szerint a Georgia állam-beli Jekyll Island-i házában szintén épségben vészeli át az ítéletidőt. Krisztián a vihar után újabb beszámolót ígért lapunknak.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek