Pihenő

Itt az új TikTok őrület! Te kipróbálnád?

GUY

Létrehozva: 2024.10.01. 11:00

Új alváshigiéniai trend terjed a közösségi portálon, amelyről azt állítják, hogy egészségesebbé válik tőle a pihenés.

Az Egyesült Királyságban már javában tombol az új TikTok őrület, aminek a lényege, hogy az emberek tetőtől talpig bebugyolálják magukat, felveszik a magzatpózt és így gyakorlatilag bepólyázva térnek nyugovóra, akárcsak a kisbabák. A felnőttek körében meglehetősen szokatlan alvási módszer hívei szerint ez számos egészségügyi előnnyel jár, beleértve a szorongás enyhülését, a testtartás javítását és a pihentetőbb alvást.

pólya tiktok
Így néz ki a felnőtt pólya, amiben állítólag pihentetőbb az alvás Fotó: TikTok

A feljövőben lévő trend rajongói azt állítják, hogy a „felnőtt pólya” a bőr mély rétegeiben található érintési receptorok stimulálásával ellazítja az embert. Az bizonyított tény, hogy ezeknek a specifikus idegsejteknek az aktiválása elősegíti a nyugalom érzését. Ugyanakkor arra még nincs tudományos bizonyíték, hogy a TikTokon terjedő pólyás alvás technika is ugyanezt váltja ki.

Az érintés és az izgalom közötti kapcsolat jól megalapozott: bőrünkben és testünkben az izmok és az ízületek körül vannak ezek a receptorok, amelyek reagálnak az enyhébb vagy erősebb érintésre. Az enyhe érintésre reagáló receptorok általában izgató, míg a mély érintési receptorok inkább általános nyugtató hatást váltanak ki. Azt, hogy ezek a felnőtt pólyák valóban segíthetnek-e jobban aludni éjszaka, a tudomány egyelőre még nem erősítette meg

 – mondta az új őrületről a Daily Mailnek Dr. Stacey Reynolds, a Virginia Commonwealth Egyetem szakértője.

Ezzel együtt a felnőtt pólya a britek körében egyre népszerűbb: a TikTokon videók százai mutatják be, ahogy fiatal nők bepólyázzák magukat egy felnőttek számára készült rugalmas lepellel, mielőtt ágyba bújnak. Van olyan TikToker, aki azt állítja, hogy a módszer megoldást jelentett az évek óta tartó alvási problémáira és az álmatlanságára.

Az ötlet feltehetően Japánból származik és a hagyományos Otonamaki terápiás gyakorlatára épül, amely „felnőtt becsomagolást” jelent. A terápia lényege, hogy az embereket tetőtől talpig egy nagy ruhadarabba csomagolják. A gyakorlatról azt mondják, hogy elősegíti a helyes testtartást és javítja a rugalmasságot. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek