Betegség

"Azt hittem, csak meghúztam egy izmot: erre az orvos közölte, csoda, hogy még élek!"

H. A.

Létrehozva: 2024.10.19. 07:00

A férfi azt hitte, kisebb sérülést szenvedett el, ám a helyzet ennél súlyosabb volt.

Sok ember számára a fájdalom már-már mindennaposnak számít, és nem fordítanak rá kellő figyelmet: egyszerűen kivárják, hogy elmúljon. Mások ennek épp az ellenkezői: mindent túlreagálnak, és a létező legrosszabb eshetőségre számítanak, ha bármilyen tünetet tapasztalnak magukon. Egy férfi nemrég a közösségi médiában számolt be arról: nagy nehezen rászánta magát arra, hogy bemenjen a kórházba, majd sokkot kapott, amikor az orvosok közölték vele, mi okozza a lábában tapasztalt fájdalmat.

covid, orvos
Ledöbbentek az orvosok, hogy még életben van a lábfájós férfi / Fotó: Pexels

A férfi Redditen osztotta meg a történetét, egy olyan poszt alatt, amelyben arra kérdeztek rá:

Mi volt a legfurcsább dolog, amiről azt gondoltad, hogy rendben van / normális, de végül kiderült, hogy orvosi probléma?

A felhasználó elmesélte: a lábában tapasztalt fájdalmat azzal magyarázta, biztosan csak meghúzott egy izmot, mialatt a kutyáival játszott. Azonban amikor a panasza egyre csak rosszabbá vált, nem látott más megoldást, mint hogy bemenjen a kórházba.

Kiderült, hogy genetikai véralvadási betegségben szenvedek, egy hatalmas vérrög volt a lábamban, valamint többszörös tüdőembólia a tüdőmben. Az orvos joggal lepődött meg azon, hogy még életben vagyok

– osztotta meg a részleteket a férfi. Később arról is beszámolt, hogy a diagnózist követően egy hétig feküdt az intenzív osztályon, és több hétbe is beletelt, mire ismét rendesen tudott járni – írja a Unilad.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek