Háziorvos

Kitálalt egy háziorvos: ezért kell olyan sokat várakozni a rendelőkben

B. V.

Létrehozva: 2024.10.18. 14:00

Van, hogy akár egy óra is kell, mire sorra kerülünk az előző beteg után. Most kiderült, mi lehet ennek az oka.

Nincs néha idegesítőbb annál, mint amikor az orvosnál egyedül ülünk már csak a váróteremben, kijött a doktortól az utolsó páciens, nekünk mégis hosszú perceket várnunk kell, mielőtt sorra kerülnénk. A szituációt már többen átélték, így nem csoda, hogy egy háziorvos, Dr. Shireen úgy érezte, itt az ideje kiállnia magáért és kollégáiért a sok panasz után és úgy döntött, TikTok videóban elárulja, miért kell várakoznia a betegnek, mielőtt sorra kerül egy másik páciens után.

covid, orvos
Ezért kell annyit várakozni az orvosnál Fotó: Pexels

Kiderült, két beteg között sok mindenen végig kell menjenek, mielőtt újabb konzultációba kezdenek. De az is lehet, hirtelen helyzet adódik:

Lehet, hogy vészhelyzeti hívást kapunk például egy mentőstől, elsősegélynyújtó szolgálattól, aki többet akar tudni egy betegről. De az is lehet, hogy egy másik orvosnak kell segítenünk egy problémával, amivel küzdenek. De megeshet, hogy a recepcióról hívnak minket egy kéréssel vagy üzenettel, amit át kell adnunk a következő embernek. Vagy, végül de nem utolsó sorban lehet, egy el kellett rohannunk a mosdóba, ugyanis akár hiszitek, akár nem, nincs mosdószünetünk rendelési időben 

- jegyezte meg Dr. Shireen hozzátéve, hogy ők is emberből vannak, így előfordulhat az is, hogy elkeserítette őket az előző beteg, így pár perc pihenőre van szükségük a következő beteg előtt, hogy kicsit kisírják és rendbe szedjék magukat.

De ez a személyes része. Kiemelte, nem szabad megfeledkezni arról, hogy két páciens között bizony rendet kell rakni, új űrlapot kell előkészíteni és van még egy csomó másik feladat, amit el kell végezniük, regisztrálniuk mielőtt mást beengednének, írja a Mirror.

Nem csak ülünk a lábunkat lógatva két beteg között. 

Videóját természetesen a feltöltés óta rengetegen látták és érkeztek is rá a kommentek, amelyek leginkább a rendszert hibáztatják. Többek között azt, hogy az előre lefoglalt időpontok esetében sem akkor fogadják őket, amikor kellene, hanem bő 20 perccel vagy akár fél órával később. 

Legutóbb a recepciós nem szólt az orvosnak, hogy megérkeztem. Egy órával később vett engem észre a doki a váróban, amikor szünetre ment

 - panaszkodott más is. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek