Segítség

Nincs vége a sorscsapásoknak: a duchennes Krisztián élete megmentéséhez egy autóra lenne szükségük

Létrehozva: 2024.10.24. 13:00

A nagybeteg fiú élete az utóbbi hónapokban 180 fokos fordulatot vett. Krisztiánnak már csak egy olyan mozgáskorlátozott autóra lenne szüksége, amivel roham esetén gyorsan a kórházba érhetne.

Krisztián 9 éves korában kényszerült kerekesszékbe a betegsége miatt, az állapota évről-évre romlik. Az édesanya szerint a génterápia lenne az egyetlen esélye a túlélésre, de az nagyon költséges beavatkozás, ezért esélyt sem látnak rá. Krisztián és édesanyja, Mária szerény körülmények között, egy ici-pici, 13 négyzetméteres házban éltek Pilisen. Újságcikkünkből értesült az Újratervezés a beteg fiú helyzetéről, ezért felkarolták. Házukat kibővítették és felújították. A nappali mellett külön szobája van Krisztiánnak, ahol a megfelelő gépek is rendelkezésre állnak, amikkel alvás közben az életfunkcióit figyelemmel tudja kísérni az édesanyja. Azonban egy roham esetén kérdéses, hogy időben kórházba kerülne a fiú, ezért egy autóra lenne szükségük.

A nappali mellett külön szobája van Krisztiánnak, ahol a megfelelő gépek is rendelkezésre állnak, amikkel alvás közben az életfunkciói figyelemmel tudja kísérni az édesanyja.
Ebben az egyetlen apró szobában élt Krisztián és az édesanyja, Mária Fotó:Bánkúti Sándor

Nem is mertem álmodni róla, hogy ilyen gyönyörű lesz a házunk. Van saját szobám és a fürdőszobába is be tudok menni a kerekesszékemmel, az egész ház, de még az udvar is akadálymentesítve van

 - mondja elérzékenyülten a 15 éves Krisztián, aki ennek köszönhetően egy 80 négyzetméteres házban hajthatja álomra fejét.

A nappali mellett külön szobája is van Krisztiánnak, ahol a megfelelő gépek rendelkezésre állnak, amelyek alvás közben figyelemmel kísérik az életfunkcióit  Fotó: Máté Krisztián

Életmentő volna egy autó Krisztiánnak 

Az orvosok vészjósló jóslata alapján Krisztián 18 éves koráig fog élni. Édesanyja, aki a nap minden percét Krisztián mellett tölti, azonban nem fogadja ezt el, megpróbál mindent, hogy megmentse fia életét. 

Keressük azt a gyógymódot, amivel meg tudják menteni az orvosok a fiam életét. Számomra ő a legfontosabb. 

Nagyunk örülünk az új háznak, de nagyon fontos, hogy legyen egy olyan autónk, amivel roham esetén azonnal a kórházba tudjuk vinni Krisztiánt

- mondja aggódva az édesanya, aki szerint perceken múlhat egy vészhelyzet esetén a fia élete. Egyetlen esélyük a gyűjtés, amivel összejöhet a család számára a pénz az életmentő gyógymódra és az autóra is.
 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek