AGGASZTÓ

Lezuhant egy katonai repülő – két embert keresnek

H. M.

Létrehozva: 2024.10.17. 06:40

Kiterjedt keresés zajlik a két tiszt után.

Az amerikai haditengerészet egyik repülőgépe rutin gyakorlórepülés során zuhant le a héten az Egyesült Államok nyugati partján, a Washington államban található Mount Rainiertől keletre.

Évente 1277 repülőgép-baleset történik az Egyesült Államok területén (Képünk illusztráció – Fotó: Pexels/Pixabay)

A repülőgép baleset ismert körülményei

Kedden, helyi idő szerint délután fél négy előtt hét perccel a Whidbey Island-i haditengerészeti légibázis közölte, hogy az egyik Boeing repülőgépük lezuhant Mount Rainiertől keletre. A NASWI kijelentette, hogy a haditengerészeti légitámaszpontról több kutató- és mentőakciót indítottak a személyzet megtalálására és a baleset helyszínének vizsgálatára. Ezenkívül közölték, hogy amint rendelkezésükre állnak friss információk, jelentést tesznek a balesettel kapcsolatban.
A gép fedélzetén ketten tartózkodtak, a pilóta és egy tiszt. A haditengerészetnek nincs információja arról, hogy a pilóta és a tiszt időben elhagyta a gépet vagy sem. Annak ellenére, hogy ez egy rutin katonai kiképzési küldetés volt, Jeff McCausland, a CBS katonai elemzője szerint ezek ugyanolyan veszélyesek, mint az éles bevetések. A keresési erőfeszítések kedd este fél 12-kor még folytatódtak, a keresés több mint 60 kilométerre terjedt ki. A roncsok megtalálása sok időbe telhet, mivel a repülőgép rendkívül alacsonyan és gyorsan repült, így a felderítés kifejezetten nehéznek bizonyul. A baleset körülményei tisztázatlanok, a két tiszt helyzete és kiléte ismeretlen – közölte az ABC7 tévécsatorna honlapja. Egy héttel ezelőtt szintén az Egyesült Államokban egy másik repülőgép balesetről érkezett hír, akkor is egy turbólégcsavaros gép zuhant le a Santa Catalina-szigeten, a gép személyzete életét vesztette. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek