Újrakezdés

„Fájt, de már nem toporzékoltam” - Linda megjárta a poklok-poklát, mégis talpra állt

Bors

Létrehozva: 2024.10.06. 03:00

Nehéz, rögös út van Kaszás Melinda Linda mögött. Neki a saját hibáiból kellett mindent megtanulnia, de most ő szeretne másokon segíteni.

A 32 éves, kaposvári származású énekesnő az elmúlt években megjárta a poklok-poklát. Linda lelke többször hevert a földön romjaiban, de a zene mindig erőt adott neki, hogy talpra tudjon állni. Bántalmazó kapcsolatok után most sokadjára kezdi újraépíteni önmagát és karrierjét.

 Nehéz, rögös út van Kaszás Melinda “Linda” mögött. Neki a saját hibáiból kellett mindent megtanulnia, de most ő szeretne másokon segíteni
 Nehéz, rögös út van Kaszás Melinda “Linda” mögött. Neki a saját hibáiból kellett mindent megtanulnia, de most ő szeretne másokon segíteni Fotó: Faludi Koppány/ a képek a K-Központban Kaposváron készültek

Itthon grafikusnak tanultam, közben sokat jártam színházba. Ekkor jött egy kattanás, hogy színész akarok lenni. Átiratkoztam dráma tagozatos gimnáziumba, érettségi után pedig színészi tanulmányaim miatt Budapestre költöztem. Ki akartam kiabálni magamból a bennem tomboló feszültséget és a szerelmi csalódásokat, ezért a 20-as éveim elején zenekarokban kezdtem énekelni. Ezek többnyire feldolgozás zenekarok voltak, így egyik sem hozta meg a nagy áttörést.

- emlékszik vissza Melinda, akinek színházi múltjából a színpad éneklés formájában maradt meg. 

Az énekesnő párkapcsolati okok miatt 2016-ban költözött haza Budapestről Kaposvárra. Közben szakápolói végzettséget szerzett, és a kaposvári kórházban dolgozott. Számára mindig nagyon fontos volt, hogy a munka mellett az éneklésre is jusson ideje. 2020-ban, a covid időszak kezdetén ismét Budapestre sodorta az élet, ahol zenésztársaival létrehozta az LNDA zenekart. Ez a zenekar saját dalaikkal már komolyabb sikereket ért el, és meghatározó elemévé váltak a magyar zenének.

A legjobb dolgok mindig a mélypont után következnek Kaszás Melinda Életében
A legjobb dolgok mindik a mélypont után következnek Kaszás Melinda életében Fotó: Faludi Koppány /a képek a K-Központban Kaposváron készültek

Linda életében a legnagyobb pozitív változások mindig a mélypontok után következtek be

Miután feloszlott két éven keresztül kitartó zenei formációja, házasságot kötött akkori szerelmével. Ez a frigy azonban nem tartott sokáig. Férje az esküvő után két hónappal, egyik napról a másikra, titokban, az éj leple alatt lépett le. Melinda az esküvőt megelőzően kisbabáját is elveszítette

Nem sokkal a nászút után, egyik reggel egy Messenger üzenetre ébredtem. Így tudatta velem, hogy ne keressem többé, már a megyében sincs. Minden álmom és valóságom összedőlt. Megint. Férj, munka és pénz nélkül gyorsan újra a szülői házban találtam magam. Ám 2022. őszén megszületett az új zenekarom, a szintén budapesti Random Pleasures. Dalaink egy része Müller Péter Sziámival volt közös szerzemény. Azonban másfél év után ennek a zenekarnak is vége lett, közben kórházba kerültem és a párkapcsolatom is kuka lett. Minden, egyszerre. Fájt, de már nem toporzékoltam.

-emlékszik vissza a rögös útra Kaszás Melinda, aki ekkor már több éve járt terápiára, és úgy tűnt, hogy tudja uralni az életét. Tévedett, és ismét kicsúszott kezei közül az irányítás. Összezuhant, de már nem esett kétségbe. Hamar új terápiába, és szólókarrierbe is kezdett. Időközben zenekara is újra összeállt.

Merj segítséget kérni, légy önmagad, mindig küzdj az álmaidért, és menni fog!

Sok esetben a külsőm alapján ítélnek meg, de amikor meghallgatják a zenémet, döbbennek rá, hogy ki is vagyok valójában. Egész életemben vonzottam a bántalmazó kapcsolatokat, mérgező embereket. Ennek gyökerei, ahogy legtöbbünknél, úgy természetesen nálam is a gyerekkorra vezethetőek vissza. Lelki sérüléseim hosszú évekig társ- és gyógyszerfüggőséggel párosultak.

 - beszél őszintén legféltettebb titkairól az énekesnő, aki számára a legnagyobb feladat megtanulni egyedül is boldognak lenni. Ehhez ma csakis az éneklést használja eszközül, hogy kiadhassa mindazt, ami benne van, és segíthessen másoknak. 

Mindent megtesz azért, hogy élete révbe érjen. Ötödik éve jár pszichoterápiára, ahol feltárták belső harcainak és bántalmazó kapcsolatainak gyökereit. A gyógyszerfüggőségével ugyan még nap, mint nap közelharcot vív, de jó úton halad, és úgy érzi, a végén ő fog ebből a csatából kikerülni győztesen, hisz egyszer már ez is sikerült. A múlt negatív tapasztalataiból táplálkozva szeretne másoknak erőt adni.

A fizikai bántalmazás mellett mindig ott volt a lelki is, ami sokkal rosszabb. A testi sebek begyógyulnak, de a lélek, na az nehezen regenerálódik. A verések és a szexuális erőszakok, bár furcsán hangzik, de akkoriban a lelki fájdalmak mellett mind eltörpültek. A lélek szenvedése okozza az igazi sebeket, amelyek segítség nélkül egy életre nyomot hagynak mindenkiben. Segítséggel is, de úgy sokkal kisebbet, és akkor már szépen halványulnak az idők során.

 - mereng el Melinda, aki magát okolta, hogy annyi év terápia, jóga, meditáció, önismeret és önfejlesztés után nemrég is mélypontra tudott kerülni, de harcol tovább, nem adja fel.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek