Magyar Péter

Ereszt Magyar Péter lufija, óriási kudarc a tüntetésen

Bors

Létrehozva: 2024.10.06. 07:09

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

Hiába akartak Magyar Péter hívei "csákánnyal, fejszével" rárontani a köztévé épületére, hiába ígérték alpári szavakkal, hogy "szétb...ák a Híradót", akig néhány elvakult hívüket sikerült összetoborozni. A rendőrség még szombat reggel előállította az erőszakos megmozdulás, a Magyar Péter-féle rohamosztag vezetőjét, akiről aztán kiderült, hogy többszörösen büntetett előéletű, aki külföldön már hatóság elleni erőszakért is felelt.

Az agresszív retorika csak egy nagyon szűk választói rétegnél hatásos – értékelt a Magyar Nemzetnek Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője.

 

Összességében egy rendezvényszervezési és politikai kudarcnak tűnik Magyar Péter tüntetése – mondta a Magyar Nemzetnek Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője a mai MTVA-székház előtti megmozdulásról. Az elemző hangsúlyozta: 

 

nem volt sikeres Magyar Péter tüntetése, mert a Tisza Párt elnöke nem tudott mozgósítani és nem tudta fenntartani azt az érdeklődést, amihez hozzászokott tavasszal. 

– Úgy tűnik, hogy a párt népszerűségének a növekedése megakadt, az agresszív retorika csak egy nagyon szűk választói rétegnél hatásos – fogalmazott. 

Mráz Ágoston Sámuel úgy látta, hogy maga a rendezvény is szétesett, sokszor volt olyan unalmas pillanat, amikor a show-műsor miatt odaérkezők érdeklődése alábbhagyott, és az sem volt világos, hogy Magyar Péter mit akar követelni. A tévé épületébe bejutott, a Magyar Televízió beszámolt a tüntetéséről, amit ő megkérdőjelezett. Amikor pedig bejátszották a tévé műsorát, akkor láthatóan nem sikerült a vádakat alátámasztó részleteket találni – mutatott rá a Nézőpont Intézet vezetője.

Szerinte a mai kudarc nem jelenti azt, hogy Magyar Péter ősszel ne próbálkozna újra, például október 23-án, vagy újabb és újabb akciókkal ne próbálná magára vonni a figyelmet a jövőben.

Mint többen is tudósítottak, az MTVA székháza elé nem sikerült nagyobb tömeget mozgósítani, minden eddigi tüntetésnél kisebbnek tűnt a mai, pedig még az időjárás is kedvezőnek volt mondható. A Bruti becenévre hallgató humorista beszéde közben elindult egy kifelé áramlás a tömeg első feléből. Közben a demonstrálók tábora kettészakadt, az első és a második tömb között kialakult egy nagy hézag. A tüntetésen nagyjából háromezren lehettek. 

Magyar Péter több százezres tömeget ígért.. Ehhez képest nagy jóindulattal is csak háromezer ember volt a tüntetésén – mutatott rá Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője közösségi oldalán. Hozzátette, a megmozduláson a hátsó sorok is már hézagosak voltak.

A vezető elemző hangsúlyozta: Magyar Péter azért tüntetett, mert állítása szerint nem hívják a közmédiába. 

Ehhez képest az elmúlt hetekben többször is hívták őket, csak nem fogadták el a felkérést. Hergelni és valótlanságokat állítani könnyebb, mint elfogadni a felkérést és akár a kritikus kérdésekre érdemben válaszolni 

– mutatott rá Deák Dániel. 

A legelkötelezetteb tiszások. Fotó: Polyák Attila

Mint ismertette, a Tisza Párt politikusai közül 

  • szeptember 12-én meghívták Dávid Dórát, aki nem ment be;
  • szeptember 19-én behívták Magyar Pétert, aki akkor nem fogadta el a meghívást,
  • Szeptember 26-án Gerzsényi Gabriellát hívták, aki szintén nem ment be,
  • ahogy aznapra invitálták Ordas Esztert is, aki helyett Magyar Péter nyilatkozott élőben a köztévében és a közrádióban is;
  • október 3-ára kapott meghívást Magyar Péter és Ordas Eszter, de nem mentek be.

Bohár Dániel riporter úgy vélekedett: érthető, hogy Nagy Ervin színészre, a Bruti névre hallgató humoristára és Magyar Péterre nem sokan kíváncsiak. Szarvas Szilveszter újságíró szerint ez a bohóckodás és a ripacskodás ára. – Magyar Péter elérte, hogy a tüntetése ahhoz hasonlítson, mint amikor Kunhalmi Ágnes az ajtónak rohant. Már csak azért imádkozom, hogy  NagyErvint ne engedjék nyilvánosan a karaokegép elé – fogalmazott.

Vajon miért csak ennyire kevesen jöttek el? – kérdezhette magában Nagy Ervin színész (Fotó: Polyák Attila)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek