Tragédia

Megfagyott a levegő a triatlon versenyen: pár perc különbséggel egy futó és egy úszó is életét vesztette

K. C.

Létrehozva: 2024.10.20. 06:00

Mindenki értetlenül áll a veterán kategória két halottjának tragédiája előtt.

Egy 57 éves brit sportoló meghalt, miután szívmegállást szenvedett egy spanyolországi triatlonversenyen. Megrázó módon egy másik, mexikói férfi is meghalt a Costa del Sol-i Torremolinos-Andalucia Triatlon Bajnokság döntőjén.

gyertya, gyász, halálhír
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Úgy tudni a brit triatlonozó futás közben veszítette életét, még a mexikói férfi úszás közben. Perceken belül haltak meg, egy spanyol lap szerint nem sokkal délután 4 óra után. A két férfi igaz egy kilométeres távolságban, de csak pár perc különbséggel hunyt el. 

A hírek szerint mindkét férfi a veterán kategóriában versenyzett, ahol 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és öt kilométer futás szerepelt.

„Mély szomorúsággal tudatjuk, hogy két versenyző (egy mexikói és egy brit) meghalt a World Triathlon Torremolinos-Andalucia AG sprint távú világbajnokságán” - olvasható a közleményben.

A szervezet közölte, hogy már felvették a kapcsolatot a hozzátartozóikkal, hogy minden szükséges támogatást megadjanak ezekben a nehéz és szomorú időkben.

Torremolinos minden év októberében ad otthont a triatlonversenyek világsorozatának. Több mint 5500 sportoló érkezik több mint 80 különböző országból, hogy részt vegyen rajta. Az idei versenyre mintegy 20 000 embert vártak a városba.

(VIA)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek