Országjárás

MAGOSZ: "Megvédjük a magyar gazdákat! El a kezekkel az agrártámogatásoktól!"

Létrehozva: 2024.10.24. 17:05

Országjárásra indul a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), hogy a területalapú támogatások tervezett megszüntetéséről tájékoztassák a magyar gazdákat.

Az Európai Bizottság megszüntetné a területalapú támogatásokat, jogállamisági követelményekhez kötné az agrártámogatások kifizetését, ezzel elvenné a magyar gazdák pénzét. Mindezt azért, hogy előkészítse Ukrajna európai uniós csatlakozását, és korlátlanul beengedje az Európai Unióba az uniós szabályoknak nem megfelelő mezőgazdasági termékeket – írta Jakab István, a MAGOSZ és Papp Zsolt György, a NAK elnöke közös Facebook-bejegyzésben csütörtökön.

"Az Európai Néppárt – soraiban Magyar Péterrel – és más magyar liberális politikusok teljes mellszélességgel kiállnak az Európai Bizottság gazdaellenes terve mellett. Ez elfogadhatatlan" – fogalmaztak a bejegyzésben.

A szakmai szervezetek vezetői hangsúlyozták: Brüsszelben komoly viták előtt állnak, de ebben számítanak nemcsak a gazdák, hanem az egészséges, európai élelmiszert igénylő fogyasztók támogatására is. A MAGOSZ ÉS a NAK napokban országjárásra indul, hogy megvitassák a gazdákkal a fennálló helyzetet, végigjárják Magyarország minden vármegyéjét, ahol tájékoztatják a gazdákat a kialakult, őket mélyen érintő helyzetről – közölték.

Megvédjük a magyar gazdákat! El a kezekkel az agrártámogatásoktól!

 – hangoztatták a bejegyzésben.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek