Rezsicsökkentés

Németh Szilárd: A magyarok biztonságos körülmények között várhatják a telet

Bors

Létrehozva: 2024.10.22. 15:20

A rezsicsökkentésnek és a gázbeszerzéseknek köszönhetően mi, magyarok vághatunk neki a legbiztonságosabb körülmények között az idei télnek - mondta Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett: évi 1729 köbméteres fogyasztásig mindenki hatósági áron kapja a gázt, ez a 3,6 millió fogyasztási hely 91 százalékát fedi le. Hozzátette: a háborús körülmények között, energiaválságos időkben, a brüsszeli szankciók ellenére sikerült biztosítani a szükséges mennyiségű gáz beszerzését, így a tárolókban lévő földgáz mennyisége 6,29 milliárd köbméter, ami a tárolók 92,21 százalékos töltöttségét jelenti, ez pedig 123 napra elegendő tartalék.

NÉMETH Szilárd
Németh Szilárd Fotó: Hegedüs Róbert

Kardosné Gyurkó Katalin, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri tanácsadója arra hívta fel a figyelmet, hogy a nagycsaládosok kedvezményre jogosultak, az 1729 köbméter felett három gyermek esetén további 600 köbmétert, majd minden további gyermek után további 300 köbméter földgázt vásárolhatnak a rezsicsökkentett áron.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek