Kipihenve

Norbi ősszel is a kertjében alszik - ez a pihentető álom három, titkos receptje

KN

Létrehozva: 2024.10.13. 21:00

Norbi azon kapta magát, hogy már három hete a kertjében alszik egy sátorban. Számára is meglepő volt, hogy kint jobban alszik, mint a szobájában.

Vári Norbert rátalált a mély és pihentető alvás receptjére. A 39 éves, tóalmási férfit a hideg, a fagy de még az eső sem tántorítja el attól, hogy a szabadban aludjon. Norbi az édesanyjával él, raktárosként dolgozik egy gyárban és imádja az új hobbiját, a sátorozást.

sátorban
Norbi három hete alszik a kertjükben, egy sátorban Fotó: Olvasói

Norbi három hete sátorban alszik 

Norbi tavaly gondolt egy nagyot és elhatározta, hogy biciklire pattan, de akkor még nem sejtette, hogy hamarosan a sátorozás szerelmese lesz.

Előtte semmit sem sportoltam, vettem egy 40 éves kerékpárt és elindultam Erdélybe. 300 kilométert tekertem rövidnadrágban és pólóban, 3 nap alatt. Nem siettem, megálltam fényképezni, élveztem az utazást. Vittem egy függőágyat, sátorponyvát és az erdőszélen aludtam

 - emlékezett vissza Norbi, aki eltervezte, hogy decemberben a Bükkben fog sátrazni.

Gondoltam, hogy előtte letesztelem itthon a sátorfűtést, hogy hány fokot bírok ki a szabadban.

Norbi azon kapta magát, hogy már három hete a sátorban éjszakázik és mélyebben alszik, mint a szobájában. Az édesanyja furcsállja az új szokását, a munkatársai pedig viccelődnek vele, hogy biztos azért alszik a kertben, mert kizavarták a házból. Ő azonban boldog, mert jobban alszik, mint valaha. Számára a tíz fok a legideálisabb hőmérséklet az alváshoz.

Norbi ebben a sátorban tölti az éjszakát Fotó: Beküldött 

Norbi elárulta a pihentető alvás titkát 

Az emberek csodájára járnak, hogy Norbi megtalálta a hosszú, pihentető alvás titkát. Rengetegen érdeklődnek tőle, ő pedig szívesen osztja meg a tapasztalatait. A sátor melegen tartásához egy speciális, gázfűtésű sátorfűtő berendezést használ. Meleg hálózsákban és kerékpáros aláöltözetben alszik. 

Fontos, hogy a sátor jól szellőzzön és a fűtés ne maximumon üzemeljen, különben hamar elvonja az oxigént. Nem hagyom egész estére bekapcsolva a fűtést 

- hangsúlyozta. Norbi szerint a jó levegő, a kellemes hőmérséklet és a vörös lámpafény miatt alszik jobban. Azt tanácsolja mindenkinek, hogy kellő odafigyelés mellett merjék feszegetni a saját határaikat.

A sátorfűtő berendezés Fotó: beküldött

Szerintem az a problémánk, hogy nagyon el vagyunk kényelmesedve. Érdemes edzeni magunkat és felkészülni mindenre. Bármikor elmehet az áram, vagy megszűnhet a fűtés egy időre

– mondta a Borsnak. Úgy tartja, hogy az emberi test sokkal többet kibír, mint amit gondolnánk.  

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek