Jövő

Új járvány közelít? Ezt jósolta Nostradamus 2025-re

G.X

Létrehozva: 2024.10.18. 19:30

Módosítva: 2024.10.18. 19:36

Mindenki szeretné tudni, mit hoz a jövő. Lássuk, Nostradamus jóslataiból mit lehet kiolvasni.

Kétségtelenül Nostradamus volt a legnagyobb jövőlátó: a jós számos esemény bekövetkezését megírta több száz évvel korábban, így sokak szemében ő a leghitelesebb látnok, aki valaha is élt. Ugyanakkor a téma kritikusai kiemelik: a francia Michel de Nostredame írásai túl homályosak voltak, és a többségükbe csak az utókor látja bele a valós történéseket. Hogy tényleg előre látta-e a jövőt, talán soha sem fogjuk megtudni. Most azonban az a kérdés, Nostradamus 2025-re miket ígért.

FRANCE - NOSTRADAMUS
Vajon Nostradamus tényleg előre látta a jövőt? Fotó: Roger-Viollet via AFP

Nostradamus jóslata 2025-re

Így alakul jövőre az orosz-ukrán háború

Nostradamus verseiben egy hosszú háborúról ír, mely nem csak a hadseregeket fárasztja ki, de a pénzt is felemészti. Az arany és az ezüst helyét átveszi a gall sárgaréz és a félhold. A jós munkásságának szakértői szerint előbbi a franciák, míg utóbbi a törökök bevonódására utal. Mindez természetesen jelentheti azt is, hogy ténylegesen háborúba lépnek ezek az országok, de azt is, hogy az ő közreműködésükkel oldódik meg végül a konfliktus.

Új járvány csap le Európára?

Egy másik passzus arról ír, hogy a háborúk mellett Angliában ősi pestis szedi majd áldozatait, mely minden ellenségnél rosszabb lesz. Talán a Covid-járvány kiújulására utal? Netán egy másféle pandémia van kialakulóban? És vajon megálljt parancsolnak ennek az "ősi pestisnek" az országhatárok?

Közeleg a végzet hírnöke

Nostradamus egy "Végzet hírnökeként" emlegetett aszteroida közeledtéről is ír 2025. kapcsán, mely sokak szerint a közelmúltban, egész konkrétan idén augusztus elején 2024 PT5 kisbolygó lehet. Az űrszikla jelenleg a Nap körül kering, és 2025 januárjában fogja megközelíteni a Földet. Igaz, a közelség a csillagászatban relatív fogalom: még ekkor is ötször távolabb lesz tőlünk, mint a Hold, ezért a NASA – noha szemmel tartja – jelenleg nem is tekint rá potenciálisan veszélyes aszteroidaként.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek