Lottó

Elvitték az ötöslottó főnyereményét, megkezdődött a visszaszámlálás: ennyi ideje van a milliárdosnak

Létrehozva: 2024.10.20. 09:45

Mi vár most Magyarország új lottómilliárdosára? Összeszedtük, mit kell tennie az ötöslottó főnyereményét elvivő szerencsés játékosnak.

Szombaton végre megtört a jég, és hosszú-hosszú hónapok várakozása után valaki végre elvitte az ötöslottó főnyereményét. Ezzel újdonsült milliárdosa lett Magyarországnak. A lottónyertes azonban még nem dőlhet hátra, ugyanis azzal, hogy eltalálta az öt kihúzott számot, még nem ért véget a feladatainak köre. Összegyűjtöttük, mi is vár most a lottónyertesre.

lottó
Március óta halmozódott az ötöslottó főnyereménye Fotó: Mónus Márton /  MTI

Harmadszor találták el az ötöslottó nyerőszámait

Idén harmadszor számolhattunk be arról, hogy telitalálatos szelvény született az ötöslottón. Ráadásul február 24-én a mostanihoz hasonló, gigászi nyeremény talált gazdára: akkor 6,5 milliárdot nyert valaki. Érdekesség, hogy a következő telitalálatra nem sokat kellett várni, ugyanis rögtön a legelső szombaton, március 2-án ismét volt egy öttalálatos. Azóta azonban csak halmozódott a nyeremény, így most szombaton, október 19-én a 3, 10, 12, 13, 33 nyerőszámokkal egész pontosan 6 613 905 020 forintot nyert valaki.

Még biztosan nem jelentkezett az ötöslottó nyertese

De mit kell tennie a szerencsésnek, hogy ténylegesen az övé legyen az ötöslottó főnyereménye? Nos, első és legfontosabb, hogy jelentkeznie kell, méghozzá 90 napon belül! A visszaszámlálás a sorsolás másnapján, azaz ma, október 20-án kezdődött meg. Ráadásul az sem mindegy, milyen formában teszi ezt meg: a nemzeti lottótársaság ugyanis erre egy külön nagynyertesvonalat tart fent. 

300 millió forint feletti nyereményeknél ez a 06-20-933-06-30-as telefonszám, amit egyébként hétfőtől csütörtökig 8:00–16:00, pénteken: 8:00–13:00 között lehet hívni – azaz egészen biztos, hogy a lottónyertes ma még nem jelentkezett a milliárdokért.

A nyertesnek a telefonon keresztül feltesznek pár olyan kérdést, amelyet csakis a milliárdos szelvény birtokosa tudhat. Ez a beazonosítás, mely ha sikeres – azaz például nem csak tévedésből, netán telefonbetyárkodásból hívta valaki a számot –, a nyertessel megbeszélnek egy személyes találkozót, ahová magával kell vinnie a nyertes ötöslottó-szelvényt is, amelynek megvizsgálják a hitelességét. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie. A nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik. Az újdonsült lottómilliárdos ezt követően kitölteni a Szerencsejáték Zrt. az anonim nagynyertes felmérését, ha szeretné.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek