Büdösbogár

Poloskainvázió: ezekkel a házi praktikákkal győzheted le őket

H.N.ZS.

Létrehozva: 2024.10.16. 11:30

Ahogy beköszöntött a hideg idő, a poloskák már meg is kezdték szokásos, őszi offenzívájukat a családi házak és lakások ellen. Nem túlzunk, ha azt mondjuk, özönlenek a házakba a büdös bogarak, így mindenki a csodaszert keresi ellenük.

Amikor néhány hónapja poloskainvázióról írtak az újságok, még igazából senki sem vette komolyan a fenyegetést, ma pedig már mindenki a saját bőrén érzi jöttüket, sokan szó szerint is. A Facebook tele van kellemetlenebbnél kellemetlenebb szituációkkal, sőt a poloskák már gyakorlatilag mémmé váltak. A Bors összegyűjtötte az internetezők legjobb házi praktikáit.

poloskainvázió
Brutális csapást mérnek a  az inváziós poloskafajok Fotó: Mediaworks

Zsuzsa egyik nap épp a metrón utazott a barátnőjével, amikor észrevett a kabátján egy poloskát. Majd még egyet és még egyet.

Ez a jelenet egészen szürreális volt. Miközben lesepertem róla egy poloskát, már meg is láttuk a következőt, majd hirtelen a nyakához kapott és onnan is levett egyet. Ő azt mondta, a házuk annyira tele van, hogy ez nála mindennapos

 – meséli lapunknak olvasónk Zsuzsa, aki barátnőjén kívül másoktól is hallotta, hogy a házak falát, vagy épp a lakás zugait özönlötték el ezek a bosszantóan szemtelen rovarok.

Egy másik ismerősöm azt mesélte, hogy levette a függönyt, hogy kimossa, és 15 darabot szedett le róla. Én a mosás után vettem ki 5-6 darab poloskatetemet a gépből, mert a ruhákkal együtt kimostam őket

 – zárja Zsuzsa, aki egyenesen irtózik a poloskáktól, így neki ez az időszak maga a pokol. Olvasónk folyamatosan a netet bújja, hogyan lehetne felvenni a harcot ezek ellen a kellemetlen lények ellen. A Facebookon persze rengeteg jó tanács van, most ezek közül szemezgetünk.

"Nálunk a borsmenta, levendula és eukaliptusz illóolajok jöttek be, keverve. Keverj össze néhány csepp illóolajat vízzel és permetezd be vele az ablakkereteket. Nálunk bevált.”

„Nem kell más, mint ecet, szódabikarbóna és víz. Engedj fél liter langyos vizet egy kézi permetezőbe és keverj bele 1 teáskanál szódabikarbónát és fél kávéskanál ecetet. A permetezővel fújd körbe a nyílászárókat, növényeket. Ezzel a módszerrel hetekig távol tarthatod a poloskákat.”

Mi egy régi porszívóval szedjük össze és a WC-be transzportáljuk őket. Win-win helyzet, ők meleg helyre kerülnek, nálunk meg alig találni.

„A házfalat ellepték a téli menedéket kereső poloskák. Majd feltűnt, hogy először egy, majd újabb, jelenleg összesen 3 db imádkozó sáska lakik a falon, immár több, mint egy hete. Ezalatt többször tapasztaltam, hogy poloskákat esznek. Számomra bámulatos gyorsasággal falják fel őket.”

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek