Dráma

„Próbáltam szólni, de a szám nem mozdult” – A 11 éves lány fejében egy barack nagyságú daganat nőtt

K. C.

Létrehozva: 2024.10.09. 14:00

Egy szemészorvos mentette meg a diáklány életét.

Úgy érezte az akkor még 11 éves diáklány, hogy elveszítette az egyensúlyát a testnevelés órán, miközben atlétikai gyakorlatokat végzett. Ám nem szólt erről senkinek, de szerencsére nem sokkal később egy éves szemészetei szűrésre ment, ahol furcsa dolgot vettek észre rajta. 

kórház, orvos, operáció, műtét, beavatkozás
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A somerseti Amelie szemében „villogást” észlelt az optikus. Másnap már egy 10 órás műtéten kellett átesnie a fiatalnak, hogy eltávolítsák a sárgabarack méretű agydaganatát. Amikor azonban magához tért, az első 24 órában nem tudta kinyitni a szemét, képtelen volt talpra állni vagy megszólalni. 

- A műtétem után nem láthattam senkit. Éreztem, hogy ott vannak, és hallottam őket, de nem tudtam reagálni. Úgy éreztem, mintha a testem egy burok lenne, és próbáltam szólni a családomnak, de a szám nem mozdult – mesélt élete legszörnyűbb élményéről Amelie, majd hozzátette: - Amikor elvesztettem a hangomat, nagyon nehéz volt, mert általában azért énekelek, hogy kifejezzem magam. Ha szomorú vagyok, akkor énekelek magamnak egy dalt.

A daganat eltávolítása ugyanis sokkot okozott a kisagyában, az agy egy létfontosságú részében, amely szerepet játszik a motoros mozgások és az egyensúly szabályozásában.

Három hétig néma volt, főként kézmozdulatokkal kommunikált. Amikor ismét meg tudott szólalni, kissé robotként kommunikált. Amelie ezután hat hét borzalmas sugárterápián esett át, aminek következtében elvesztette a haját. 

Ezt kilenc hónapos kemoterápia és rehabilitációs kezelések követték, beleértve a fizioterápiát is, hogy visszanyerje mozgását és erejét, mivel egy évet kényszerült kerekesszékben tölteni. 

A mostanra 12 éves Amelie a kezelés befejezése óta először térhetett vissza középiskolájába, természetesen csökkentett órarendben, mivel továbbra is gyógyulnia kell. Reménykedve és elszántan, fokozatosan tanulja újra a sportolást, az éneklést és a beatboxolást.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek