teszt

Mennyire vagy pszichopata? Töltsd ki ezt a tesztet, és megtudod

Létrehozva: 2024.10.03.

Meglepő eredmények születhetnek.

A pszichopata hajlamokkal rendelkező emberekről több tanulmány is kimutatta, hogy csökkentett érzelmi reakciókat mutatnak felkavaró, durva, kegyetlen, vagy zavaró ingerekre, éppen ezért kisebb az akadály előttük,  hogy ilyen tartalommal lépjenek kapcsolatba. Természetesen az, hogy valaki pszichopata hajlamokkal rendelkezik, nem jelenti azt, hogy bűncselekményt is fog elkövetni, mindazonáltal kisebb a visszatartó erő bennük, mint a nem pszichopata embertársakban. Ennek a tesztnek a segítségével fontos információkat tudhatunk meg a személyiségünkről. 

Meglepően sokan rendelkeznek pszichopata hajlamokkal

A teszt azt hivatott felmérni, hogy bizonyos ingerekre, bizonyos történésekre hogyan reagálunk, és mennyire érintenek érzékenyen bennünket különféle impulzusok. Feltesz többek között olyan kérdéseket, hogy mennyire fontos számunkra a jólét és a pénz, és hogy mennyire vagyunk elszántak annak érdekében, hogy előremozdítsuk a sikereinket. Hogy mennyire érezzük átléphető akadálynak a csalást és a hazugságot, és hogyan értékeljük ennek következményeit. 

A pszichopata hajlamú emberek nagyobb valószínűséggel követnek el bűncselekményt, mert az érzelmi impulzusok nem gázolják meg őket abban, hogy másnak kárt okozzanak. Fontos azonban kiemelni, hogy a teszt csupán útmutató, semmiképpen nem tekinthető egyéni diagnózisnak! A brit felnőttek mindössze 0,6 százaléka rendelkezik pszichopata hajlamokkal. A problémát a 20 pontból álló Hare Psychopathy Checklist segítségével diagnosztizálják, amely olyan jellemzőket tartalmaz, mint az empátia hiánya és az impulzivitás.

A tesztet IDE kattintva lehet kitölteni. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek