Érinthetetlen

Ritka betegségben szenved egy nő: akár bele is halhat, ha valaki megcsókolja őt

K.B.

Létrehozva: 2024.10.04. 07:30

A betegség nagyon ritka, 150 ezer emberből csak 1-et érint.

Egy szórakozóhelyen történő ártatlan csók, vagy egy szájra puszi a párunknak, a legtöbb ember számára ez természetes. A 25 éves bostoni lánynak, Caroline Cray Quinnek azonban akár az életét is követelheti egy romantikus csók. Ugyanis egy ritka és gyógyíthatatlan betegségben szenved, amely során, ha nem megfelelő étel vagy ital, - vagy olyan száj, amely ilyen ételeket fogyasztott - ér hozzá az ajkaihoz, akkor a szervezete immunválasza végzetes lehet a számára.

csókolózás szerelem hálószoba szex
Egy ártatlan csók is elveheti akár a fiatal nő életét /Fotó: @Pexels

Queen ugyanis a masztocita aktivációs szindrómában szenved, ez egy immunológiai probléma, amely során a masztociták - más néven hízósejtek - aktivitása megnő, így fokozott hisztamin kibocsátás történik. Stimuláció hatására előtörnek a páciens tünetei, amik igazán széles körűek lehetnek. Queennél ez légzési nehézséget, duzzanatokat és eszméletvesztést is okozhat, legdurvább esetben pedig akár anafilaxiás sokkot is.

Éppen ezért csak hipoallergén ételeket és zabot fogyaszthat, és kerülnie kell a testi kontaktust olyan férfiakkal, akik számára veszélyes ételt fogyasztottak a csókjukat megelőző három órában - számolt be róla az Unilad.

Ha valaki meg akar csókolni engem, akkor előtte három órával semmit nem szabad ennie, ezt el is szoktam mondani a randipartnereimnek. A hat fő anafilaxiás allergénem a földimogyoró, diófélék, szezám, mustár, tenger gyümölcsei, vagy kivi. Ezek közül egyiket sem fogyaszthatják 24 órával a csókunkat megelőzően. Emellett fogat is kell mosniuk, mielőtt hozzám érnének

 - nyilatkozta a lány a lapnak. Queen beszámolt arról is, hogy volt már probléma ebből, de mindig megtudta oldani, mert van nála sürgősségi gyógyszer és nem történt még nagyon durva anafilaxiás rohama.

Volt már olyan, hogy csókolóztam valakivel, aki evett számomra tiltott ételeket, és viszketni kezdett a szám és a nyelvem, ilyenkor azonnal abbahagyom a csókot és tudatom velük, hogy rosszul reagál a testem erre. Ha kell, azonnal fogat mosok, és beveszek a sürgősségi gyógyszeremből. Soha nem fejlődött ez hála Istennek tovább, mint egy kis kipirulás és némi fejfájás 

- zárta sorait a lány, aki megtanult együttélni az állapotával.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek