Gyász

Fekete zászló leng Sallai Nóra kisfiának óvodáján

Létrehozva: 2024.10.08. 16:00

Szívszaggató fekete zászló leng annak az óvodának a bejárata felett, ahova az ötéves Bende járt. Sallai Nóra kisfia másfél héten keresztül harcolt az életéért.

Szívszaggató fekete zászló lengedezik annak a dunaharaszti óvodának a bejárata fölött, ami hétfőn, október 7-én borult mélységes gyászba. Ekkor jött ugyanis a lesújtó hír, miszerint az alsónémedi baleset ötéves áldozata, a kis Bende szervezete feladta a harcot, és a kisfiú elhunyt. Ismeretes, Sallai Nóra, a Jóban Rosszban korábbi sztárja szeptember 27-én szenvedett tragikus balesetet: éppen Bendével tartottak haza a játszótérről, amikor egy kereszteződésben összeütköztek egy sebesen száguldó BMW-vel.

Sallai Nóra
Sallai Nóra kisfiának óvodájára már kitűzték a fekete zászlót Fotó: Bors

Sallai Nóra kisfiára emlékszik az óvoda

A színésznőt és Bendét is életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol hosszú napok óta küzdenek mindkettőjük életéért. Bendét azonban minden igyekezet ellenére sem lehetett megmenteni, hétfőn este, október 7-én ugyanis kiderült: a kisfiú elhunyt. Óvodája ezután tűzte ki a fekete zászlót. A szülők és nevelők egyaránt összetört a hírek hallatán. 

A Bors ellátogatott a tragédia helyszínére is, a kereszteződésben most minden békés és nyugodt volt, csupán pár idős asszony kerekezett el a helyszín előtt. A szörnyűségre mécsesek emlékeztetik az embereket, míg a fűben szívszaggató módon még mindig ott hever egy kis, sárga játékautó.

A helyiek ismeretlenül is gyászolják Sallai Nóra kisfiát.

Mindenki drukkolt azért, hogy a kisfiú túlélje. Minden nap próbáltunk tájékozódni az állapotukról. Nem ismertük őket, de mivel itt történt, nagyon megrázott minket a dolog

– szögezte le lapunknak Éva.

A kereszteződés, ahol Sallai Nóra és kisfia balesete történt Fotó: Bors

Hősök segítettek anyán és kisfián

A közelben élő Anikó elmondta: őt is megrázta Bende halálhíre, főleg, hogy ők látták azt az elkeseredett harcot, amit aznap este a mentősök folytattak a kisfiú és anyukája életéért.

– Egy hatalmas durranásra lettünk figyelmesek, aztán rá pár percre szirénázás, mentők, tűzoltók mondta el a lapunknak Anikó. 

Már mindenki itt volt, a mentősök nem tudták végezni a dolgukat, mert annyian bementek a baleset helyszínére. Aztán kifeszítettek egy kordont. A férjem bent volt a játszótérnél, és látta, ahogyan újraélesztik a kisfiút

mondta az asszony szomorúan. Elmondta, hogy a fia egyik barátja volt az a hős, aki Sallai Nórát és Bendét kiemelte a roncsból, ő kezdte meg az újraélesztést is.

A fiam barátja szedte ki az anyát és fiát az autóból, ők próbálták a fiút újraéleszteni. Aztán jött egy másik fiatal lány, aki megállapította, hogy nincs szívverése a kisfiúnak

mondta. Hozzátette, hogy ezután pár perccel már a mentők harcoltak anya és fia életéért, akiket végül stabilizáltak és kórházba vittek. 

– Nagyon sajnálom őket ingatta a fejét az asszony. 

A sárga kisautó még most is a fűben hever Fotó: Bors

Veszélyes a kereszteződés

Többen is hangsúlyozták: a kereszteződés veszélyes, többen is szenvedtek már balesetet itt, köztük Anikó és férje is, ahogyan egy, a településen élő családanya is.

– Egyszer itt jöttem ki, és annyira ki kell tolni a kocsi orrát, hogy szinte é is ütköztem. Meg kellene változtatni a jelzőlámpa helyét, hogy biztonságosabbá tegyék a közlekedést szögezte le a kétgyermekes anyuka. Lapunk a balesettel kapcsolatban felkereste a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik elmondták: már nem a közlekedési szabályok be nem tartása, hanem közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomoznak.

– A Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya – jelenleg – halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt, szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit közölte lapunkkal a rendőrség.

Sallai Nóra állapota jelenleg is válságos, a színésznőért rengetegen, köztük az egész magyar művészvilág szorít. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek