Karambol

Brutális baleset: magyar kamion ütközött egy busszal Tirolban, több utas megsérült

Létrehozva: 2024.10.02. 07:30

A buszban ketten megsérültek. A magyar kamionsofőr egy völgyben ütközött össze a busszal.

A brutális erejű baleset hétfőn, szeptember 30-án dél környékén történt Triolban, az Ötztalon fekvő Längenfeldben, ahol egy kamion és egy busz ütközött össze egy kanyar után. A Tirol Orf úgy tudja, hogy a kamiont egy 44 éves magyar, míg a busz egy 44 éves román sofőr vezette, ők az út szemközti sávjain haladtak egymás felé. 

kamion
A kamion magyar és a busz román sofőrje egy völgyben ütköztek össze, a busz ablakai berobbantak Fotó: Unsplash.com 

Amikor a román buszsofőr egy völgybe vezető szakaszra hajtott – eddig nem tudni, hogyan – összeütközött a hatalmas kamionnal.

 A csattanás hátborzongató volt: úgy tudni, hogy a busz ablakai berobbantak és betörtek, a szilánkok pedig a sofőr felőli oldalon ülőkre hullottak.

 A helyszínre azonnal rohantak a mentők, a tűzoltók és a rendőrök, akik rögtön lezárták az utat, és kimenekítették a bent ülő embereket. Elsődleges információk szerint a magyar kamionos sérülések nélkül úszta meg a karambolt, azonban a buszon két ember könnyebben megsérült, őket a mentősöknek kellett ellátni. A három mentőcsapat és a 15 tűzoltó még hosszú ideig dolgozott a helyszínen, a rendőrök pedig megkezdték az ügy kivizsgálását, azt ugyanis egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozta a balesetet. 

Sajnálatos módon nem ez volt az egyetlen, magyar kamionosokat érintő baleset az utóbbi időben külföldön: szeptember 19-én egy magyar kamionos tarolt le egy biztonsági kocsit az A99-es autópályán Németországban. A gondot azonban nem csak ez okozta, mivel a baleset mellett a többi autós lehetetlen viselkedése valóságos forgalmi őskáoszt okozott. A tűzoltók és a karbantartók ugyanis képtelenek voltak megtisztítani a törmelékekkel és az autó roncsának darabjaival teleszórt utat, mivel a többi autós szó nélkül áthajtott a lezárt területen, egyenesen a törmelékeken át. Ez további öt balesetet okozott a szakaszon, ami amellett, hogy 30 ezer eurós kárt jelentett a kocsikban, még egy München-Süd csomópontig tartó dugót is előidézett.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek