Aktuális

"Csak annyi, hogy kiszökött" - Tragédia Kecskeméten: édesapja figyelmetlenségéből fulladt kerti tóba egy másfél éves kisfiú

Létrehozva: 2024.10.22. 19:52

A másfél éves kisfiú akkor szökött ki, amikor apukája az állatokat etette. A tragédia Kecskeméten, a tanyavilágban történt.

Mentők vészjósló szirénázása verte fel  csendes nyugalmat tavaly júniusban Kecskeméten, a tanyavilágban. Egy kétségbeesett édesanya értesítette őket, miután legkisebb, alig másfél éves kisfiát a kerti tóban találta meg: a gyermek ekkor már élettelenül lebegett a halastóban, hamarosan pedig kiderült: a gyermek a vízbe fulladt. A tragédia Kecskeméten mindenkit megrázott, az édesanyát pszichiátriára szállították, az apa ellen pedig vádat emeltek. 

tragédia Kecskeméten
A tragédia Kecskeméten mindenkit megrázott, az édesanyát pszichiátriára kellett vinni   Fotó: TV2/Tények

Tragédia Kecskeméten: anyja talált rá a tóban lebegő fiára

Bár a halálra rémült édesanya azonnal hívta a mentőket, és azok hosszú ideig harcoltak a kisfiú életéért, a gyermeket már nem lehetett megmenteni. A történtek után az édesanya összeroppant, ugyanis akkor a Tényeknek azt nyilatkozta: ő csupán pár percre szaladt ki a vécére, mikor kisfia kiszökött:

Igazából, míg én elmentem vécére, ez addig történt. És ez csak annyi, hogy kiszökött

 - mondta a tragédia után a csatornának az édesanya. Hozzátette, hogy ő ezután nem is emlékszik semmire, ugyanis mikor elmondták neki, hogy kisfia életét nem tudták megmenteni, összeomlott és mentő vitte a közeli kórház pszichiátriájára. 

Időközben azonban kiderült, hogy abban az időben az édesapának kellett volna vigyázni a hat gyermekükre, köztük a halastó áldozatává vált fiúcskára is. A férfi azonban kiszaladt, hogy megetesse az állatokat: 

A férfi gondossági kötelességét megszegve felügyelet nélkül hagyta gyermekeit és az ingatlan udvarán kialakított karámban elhelyezett állatokhoz ment. A felügyelet nélküli másfél éves, önállóan járni tudó kisfiú kiment a szobából, a kerti tóba beleesett és vízbe fulladt

 - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Felfüggesztettet kértek az apára

Úgy tudni, hogy a fiúcska a tragédia előtt nem sokkal tanult meg járni, így a család nem értette, hogyan sikerült kiszöknie apukája után, főleg úgy, hogy a halastóba egyik gyerek sem mehetett bele, az ugyanis több méter mély volt. 

Az apa ellen most gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kértek a számára. 

A férfi sorsáról a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni a közeljövőben. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek